Dierenpolitie 'on air': win een vliegles!

27.04.2007 / 18:30 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Lid

Lid

Dierenpolitie 'on air': win een vliegles!

Hilversum, 27 april 2007 - De tv-serie 'Dierenpolitie' is sinds deze week 'on air' en daarom starten De Dierenbescherming en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) een prijsvraag waarmee een vliegles te winnen is. Morgen, zaterdag 28 april, en op Koninginnedag zal een vliegtuig een route door Nederland vliegen met een spandoek waar een tekst op staat die over de Dierenpolitie gaat. Mensen die de tekst hebben gelezen en surfen naar dierenpolitie.nl of dierenpolitie.tv maken kans op een vliegles.

Meer dan 400.000 mensen hebben dinsdag de eerste aflevering van 'Dierenpolitie' bij de EO op Nederland 2 gezien. In deze zesdelige serie staat het werk van de LID centraal. De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming is een opsporings- en toezichthoudende instantie die in 1986 is opgericht om het welzijn van dieren te verbeteren en te waarborgen. Jaarlijks behandelt de inspectiedienst vele duizenden meldingen van verwaarlozing en mishandeling, die binnenkomen op het Meldnummer Dierenmishandeling (0900
- 20 21 210).

De LID heeft de bevoegdheid om bij wetsovertredingen proces-verbaal op te maken en -indien nodig- dieren in beslag te nemen. De LID is een particuliere inspectiedienst die niet zonder de financiële steun van derden kan.

Meer informatie is te vinden op dierenpolitie.nl en dierenpolitie.tv


---