NIVON

Nivon Nieuws
Bericht 1 van 14

Wandelpaden

K.O. voor Nivonners Eef Boeve en Bram Kramer

door Jolanda Denekamp

27-4-2007

Wandelpionier Bram Kramer

De traditionele lintjesregen rond Koninginnedag heeft ook het Nivon getroffen. Zo is Bram Kramer benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau. Burgemeester G.J. de Graaf.van Apeldoorn speldde hem vrijdagochtend 27 april op paleis Het Loo de ereversierselen op die horen bij deze koninklijke onderscheiding. Eef Boeve ontving de onderscheiding in Delft, net als Bram voor zijn grote inzet voor het wandelwerk.

Nivonner en wandelpionier Kramer ontving de onderscheiding voor zijn verdiensten op het gebied van het wandelwerk gedurende ruim 30 jaren. De plechtigheid vond plaats in zijn woonplaats Apeldoorn in het bijzijn van familie. Bram vertegenwoordigde het Nivon jarenlang in het bestuur van het Wandelplatform en was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het eerste wandelpad van het Nivon, het Drenthepad. Ziin bestuursfunctie voor het Wandelplatform heeft hij in 2006 neergelegd. Kramer blijft actief binnen het Nivon, bij onder meer het opzetten van een internationale natuurvriendenfietsroute.

Eef kreeg de ereversierselen onder meer zijn werk voor het Groene Hartpad van het Nivon. Eef is daarnaast bij in een groot aantal andere wandelorganisaties actief. Voor het Wandelplatform werkt hij aan het Floris V-pad. Vanuit Vereniging Te Voet behartigt hij de wandelbelangen in Zuid-Holland. Voor Midden-Delfland biedt hij al jarenlang georganiseerde en beschreven wandelingen aan.

Redenen genoeg voor de koningin om beide Nivonners in het zonnetje te zetten.