Gemeente Goes

Koninklijke onderscheidingen Koninginnedag 2007

Ter gelegenheid van Koninginnedag 2007 reikt burgemeester drs. D.J. van der Zaag op vrijdag 27 april 2006 aan drie inwoners van de gemeente Goes een Koninklijke Onderscheiding uit.

De uitreiking is om 10.00 uur in de trouwzaal van het Stadhuis aan de Grote Markt in Goes. De gedecoreerden zijn mevrouw M.G. Pots - Visscher (Lid in de Orde van Oranje Nassau), de heer A. Verhage (Lid in de Orde van Oranje Nassau) en de heer B.M. Kole (Ridder in de Orde van Oranje Nassau).

Mevrouw M.G. Pots - Visscher

Mevrouw Maria Geertruid Pots - Visscher is geboren op 6 november 1926 in Kruiningen. Zij woont Dillenburglaan 26 in Goes.

Mevrouw Pots zet zich al jaren lang volledig belangeloos in voor haar medemens. Vanaf 1976 is zij werkzaam bij de Stichting Ziekenomroep Radio Nomen Nescio. Al meer dan 29 jaar verzorgt zij wekelijks de presentatie van het verzoekplatenprogramma voor het bij de ziekenomroep aangesloten verpleeghuis Ter Valcke. Daarnaast is zij lid van het werkbestuur SZRNN en helpt zij onder andere bij promotieactiviteiten en open dagen. Om een wekelijks 1½ uur durend muziekprogramma in elkaar te kunnen zetten, bezocht mevrouw Pots elke week trouw de patiënten van het verpleeghuis om te informeren naar hun muziekwensen en om te vragen wat voor inleidend praatje zij zou kunnen houden bij de verzoeknummers. Zij heeft op deze manier de patiënten niet alleen blij gemaakt met hun favoriete muziek, maar ook heeft zij bijgedragen aan het gevoel van eigenwaarde bij de patiënten. Verder heeft zij de cliënten ook jaren lang begeleid tijdens de avondvierdaagse. Zij wordt gewaardeerd om haar grote maatschappelijke betrokkenheid en dienstbaarheid. Door ziekte van haar man is zij op 14 maart jl. helaas gestopt met haar vrijwilligersactiviteiten.

De heer A. Verhage

De heer Adriaan Verhage is geboren op 23 januari 1935 in Kapelle. Hij woont Weegbreepad 24 in Goes. De heer Verhage zet zich al jaren lang belangeloos is in voor de Stichting Hulp op het Platteland van South Nyanza-Kenia en voor diverse andere instanties.

Vanaf 1985 is hij op vrijwillige basis actief betrokken bij de Stichting als penningmeester en is dat tot op heden nog steeds, naar volle tevredenheid van iedereen. Naast zijn penningmeesterschap kan ook op andere fronten altijd een beroep op hem worden gedaan.

Verder heeft hij zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de Hervormde Gemeente Goes waar hij in 1963 werd gekozen tot diaken, vervolgens werd hij secretaris van de diaconie en aansluitend voorzitter van dat college, tot zijn afscheid in 1970. Daarnaast is hij van 1976 tot 1984 lid geweest van de kerkvoogdij van de Protestantse Gemeente te 's-Heer Arendskerke. Na deze periode heeft hij zich ingezet voor de ledenadministratie en verzorgde hij tot 2005 de administratie van het kerkblad.

De heer B.M. Kole

De heer Benjamin Marinus Kole is geboren op 4 juni 1942 in Kloetinge. Hij woont V.d. Spiegelstraat 5d in Goes. De heer Kole heeft zich op bijzondere wijze ingezet voor de transportsector.

Sinds 1963 is hij werkzaam in de transportsector. Vanaf 1963 was hij werkzaam in het bedrijf van zijn vader, een brandstoffenhandel annex fruitbedrijf en transportbedrijf, dat hij samen met twee broers in 1966 overnam. In de tweede helft van de jaren '60 werd de brandstoffenhandel afgestoten en werd vervolgens in de loop der jaren het container- en het transportbedrijf (te Kapelle) uitgebreid (Kole Transport B.V.). Na het plotselinge overlijden van zijn broers in 1984 en 1989 heeft hij Kole Transport B.V. alleen voortgezet. Onder zijn leiding groeide het personeelsbestand van circa 10 medewerkers naar circa 70 medewerkers en ontving het bedrijf diverse ISO- en VCA-certificaten. In 2001 verkocht hij Kole Transport B.V. aan Sagro Holding Zeeland B.V. en sindsdien is hij werkzaam als adviseur.

Daarnaast ontplooide/ontplooit hij diverse beroepsgerelateerde activiteiten:

Transportsector:

* 1984-1990 bestuurslid van de regio zuid (Zeeland) van de Protestants Christelijke Beroepsgoederenvervoerders.
* 1990-1992 bestuurslid van de regio zuid-west van de Christelijke Vervoerdersorganisatie (CVO), één van de rechtsopvolgers van de PCB en de KVO (Katholieke Vervoerdersorganisatie). Hij speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van de fusie tussen de CVO en NOB Wegvervoer, hetgeen in 1993 resulteerde in TLN (Transport Logistiek Nederland), de brancheorganisatie, waarbij thans circa 6.000 ondernemers zijn aangesloten.

* 1990-2006 voorzitter (1990-2002) van de regionale afdeling Kiepertransport zuidwest en lid (tot 2006) van de landelijke deelmarkt Kiepertransport.

* 1992-2000 lid van de Sociale Commissie van TLN, die de CAO-onderhandelingen met de werknemersorganisaties CNV en FNV voerde.

* 1992-2003 bestuurslid van de regio zuidwest van TLN.
* 1992-2006 voorzitter (1992-1999) en lid (2000-2003) van de Regionale Sociale Commissie van TLN, die de belangen van de sector behartigde voor de totstandkoming van een maatschappelijk verantwoorde CAO, die van toepassing is voor de 130.000 werknemers in de transport- en logistieke sector.

Overige beroepsgerelateerde activiteiten:

* 1984-2006 lid van de Ontslagcommissie van het CWI (Centrum voor Werk en Inkomen) Zeeland.

* 2000-2006 secretaris van de Lighthouseclub Zeeland.

Overige activiteiten:

Voorlichter op basisscholen voor de organisatie Veilig op Weg.