Gemeente Mook & Middelaar


UITREIKING KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

Mook - Vrijdag 27 april 2007 reikt burgemeester Hanselaar- van Loevezijn aan de heer Jansen (1935) uit Plasmolen de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit. De heer Jansen heeft tot aan de VUT-gerechtigde leeftijd gewerkt bij electrotechnisch installatiebedrijf Frickel te Nijmegen. Naast zijn werk heeft hij zich jarenlang ingespannen voor de gemeenschap.

De heer Jansen is vanaf de oprichting in 1968 tot 1996 als bestuurder betrokken geweest bij het wel en wee van Woningstichting De Vuurkuul. Vanaf het begin van oprichting van de woningstichting maakte hij, als raadslid namens de gemeente, deel uit van het stichtingsbestuur. In deze periode vervulde hij als lid van het Algemeen Bestuur vele taken. Hij was onder meer lid van de woningtoewijzingscommissie en lid van diverse bouwcommissies. De heer Jansen was zeer betrokken bij het voorzien in huisvesting voor minder draagkrachtigen in het werkgebied van de woningcorporatie. Na 1996 bleef hij betrokken bij de stichting als voorzitter van de Raad van Toezicht.

In 1964 werd de heer Jansen, in verband met de beëindiging van het raadslimaatschap van raadslid Zeldentuis, tussentijds benoemd tot raadslid in de gemeente Mook en Middelaar. Vervolgens heeft de heer Jansen vijf achtereenvolgende raadsperioden als volksvertegenwoordiger de belangen van de gemeenschap Mook en Middelaar gediend.

Op 27 april reikt de burgemeester, thuis bij de heer Jansen, om 10.30 uur de onderscheiding uit.