Gemeente Mook & Middelaar


UITREIKING KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING

Mook - Vrijdag 27 april 2007 reikt burgemeester Hanselaar- van Loevezijn aan de heer Venbrux (1946) uit Middelaar de koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau uit. De heer Venbrux is werkzaam bij de Universiteitsbibliotheek van de Radboud Universiteit Nijmegen. Naast zijn werk heeft hij vele andere activiteiten ontplooid.

De heer Venbrux is al sinds 1963 lid van de Fanfare St. caecilia te Middelaar. Hij heeft daar in de loop der jaren verschillende functies vervuld: assistent secretaris, penningmeester, secretaris en bestuurslid. Kortom hij is de spil van de vereniging en steekt er op geheel vrijwillige basis vele uren tijd in. Ook bij andere verenigingen is de heer Venbrux actief geweest: zo was hij van 10 jaar (1968-1978) secretaris van de voetbalvereniging F.C. Erasmus te Nijmegen en in de periode 1971-1972 secretaris ad interim van korfbalvereniging Astarntia te Middelaar. Bij de plaatselijke drumband is de heer Venbrux twaalf jaar actief geweest als opleider (1968-1980). Hij was ook acht jaar lid van Hofkapel De Everlanders te Middeaar (1991-1999).

De heer Venbrux heeft zich ook ingespannen voor basisschool de Staay in Middelaar: gedurende 4 jaar zat hij daar in de medezeggenschapsraad.

Toen de gemeente Mook en Middelaar in 1993 te maken kreeg met een uitzonderlijke hoogwaterperiode, maakte de heer Venbrux deel uit van de toen gevormde werkgroep hoogwater. Hij voerde het secretariaat van de werkgroep, die in nauwe samenwerking met de gemeente heeft getracht schade aan personen en/of goederen zoveel mogelijk te voorkomen cq. beperken.

Toen er in 2000 een werkgroep werd ingesteld ter voorbereiding van de uitgave van het boek Hoe was het toen? van de stichting Heemkundekring De Grenssteen, was heer heer Venbux daarvan coördinator.

Op 27 april reikt de burgemeester, thuis bij de heer Venbrux, om 11.30 uur de onderscheiding uit.