Gemeente Lansingerland


Lintjesregen 2007
Lintjesregen 2007

Burgemeester Bas Eenhoorn reikte tijdens een feestelijke lintjesregen acht Koninklijke Onderscheidingen uit.

Het heeft Hare Majesteit de Koningin behaagd de volgende personen te onderscheiden:

1. De heer J. van Dam, wonende te Berkel en Rodenrijs.
2. Mevrouw N. Klapwijk-Nieuwenhuize, wonende te Berkel en Rodenrijs.
3. De heer H.J. de Potter, wonende te Bergschenhoek.
4. De heer G. G. Borsboom, wonende te Bleiswijk.
5. De heer D.M. Dalm, wonende te Bleiswijk.
6. Mevrouw B. Koppert-Van Spengen, wonende te Bleiswijk.
7. De heer H. Lagendijk, wonende te Bleiswijk.
8. De heer J. Overeinder, wonende te Bleiswijk.

Onder het mom van een goed bewaard geheim zijn bovengenoemde decorandi naar het bestuurscentrum van Bleiswijk gelokt. Niets vermoedend worden zij ontvangen door de burgemeester. In de raadzaal hebben zich de naaste familieleden verzameld. Zij waren allemaal in het complot betrokken.


1. De heer J. van Dam ontving zijn Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn activiteiten als organist van de Gereformeerde Kerk in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek en op het gebied van ouderenwerk als vrijwilliger bij computercursussen aan leden van ouderenbonden in Berkel en Rodenrijs. Deze activiteiten komen ten goede aan de samenleving. De heer Van Dam kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen (Ordereglement, art. 2.2.a). De heer Van Dam is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Helaas werd de heer Van Dam een dag vóór de uitreiking in het ziekenhuis opgenomen waardoor de uitreiking 's middags plaatsvond in het ziekenhuis. Wij wensen de heer Van Dam een spoedig herstel!


2. Mevrouw N. Klapwijk-Nieuwenhuize ontving haar Koninklijke Onderscheiding
vanwege al haar activiteiten op het gebied van het kerkelijke leven voor de gereformeerde kerk in Berkel en Rodenrijs, als lid van de vrouwenvereniging gericht op Bijbelstudie, als lid van het schoolbestuur van de Koningin Beatrixschool in Berkel en Rodenrijs. Ook heeft mevrouw Klapwijk zich opengesteld voor crisisopvang ten behoeve van stichting De Driehoek. Daarnaast heeft zij zich ook ingezet als coördinatrice en lid van een patiëntenvereniging en verleent mantelzorg. Mevrouw Klapwijk kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen (Ordereglement, art. 2.2.a). Mevrouw Klapwijk is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.


3. De heer H.J. de Potter ontving zijn Koninklijke Onderscheiding vanwege de buitengewone wijze waarop hij als ondernemer zijn activiteiten heeft ingezet voor de lokale en regionale economie. Ook is hij bestuurlijk actief geweest in deze branche en zette hij zich ook in voor de plaatselijke gemeenschap vooral vanuit de Lions Club. De heer De Potter kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen, anderen heeft gestimuleerd en werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben(orderregelement, art. 2.2). De heer De Potter is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.


4. De heer G.G. Borsboom ontving zijn Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn bestuurlijke activiteiten sinds 1983 op het gebied van het kerkelijk leven als hoofd vrijwillige kosters van de Gereformeerde Kerk in Bleiswijk, als bestuurslid van de EHBO-vereniging en als bestuurslid van de Oranjevereniging Bleiswijk. Allemaal activiteiten die ten goede komen aan de samenleving. De heer Borsboom kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen (Orderreglement, art. 2.2.a). De heer Borsboom is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.


5. De heer D.M. Dalm ontving zijn Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn bestuurlijke activiteiten sinds 1980 voor het Oranjecomité Bleiswijk, de Biljartvereniging t Centrum in Pijnacker en als wedstrijdleider en lid van de barcommissie van de Jeu de Boulesvereniging Cercle Treiz. De heer Dalm wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd (orderreglement, art.
2.2.a). De heer Dalm is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.


6. Mevrouw B. Koppert-Van Spengen ontving haar Koninklijke Onderscheiding vanwege diverse activiteiten sinds 1981 als lid en als voorzitter van het bestuur van de Vereniging tot stichting en instandhouding van scholen met de Bijbel in Bleiswijk, als lid en voorzitter van de kerkenraad en als wijkouderling. Mevrouw Koppert kan worden gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen (orderreglement , art. 2.2.a). Mevrouw Koppert is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.


7. De heer H. Overeinder ontving zijn Koninklijke Onderscheiding voor onder meer zijn activiteiten als penningmeester van het bestuur en jeugdbegeleider van de Korfbalvereniging Weidevogels Bleiswijk, als penningmeester van het bestuur van de Gymnastiekvereniging Weidevogels Bleiswijk, als vrijwilliger en als lid, vice-voorzitter van het bestuur van de EHBO-vereniging Bleiswijk, het CVA Samen Verderen de Stichting Reanimatie 3-BHoek. De heer Overeinder wordt gekwalificeerd als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen en anderen heeft gestimuleerd (orderreglement, art.
2.2.a). De heer Overeinder is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.


8. De heer J. Lagendijk ontvangt zijn Koninklijke Onderscheiding vanwege zijn langdurige inzet op het terrein van belangenbehartiging van de sector transport en er is sprake van persoonlijke bijzondere verdiensten. De heer Lagendijk kan gekwalificeerd worden als iemand die werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben(ordereglement, art. 2.2.b) Gelet op de aard, de duur, de uitstraling en de maatschappelijke betekenis van zijn activiteiten adviseert het kapittel decorandus op basis van zijn totale maatschappelijke verdiensten te benoemen tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

De Koninklijke Uitreiking vond plaats vanwege de jaarlijkse Lintjesregen op 27 april 2007 in het Bestuurscentrum (gemeentehuis) Bleiswijk, Dorpsstraat 3a.

Enkele foto's:
Lintjesregen 2007
Lintjesregen 2007 Lintjesregen 2007
Lintjesregen 2007 Lintjesregen 2007
Lintjesregen 2007 Lintjesregen 2007
Lintjesregen 2007 Lintjesregen 2007
Lintjesregen 2007 Lintjesregen 2007