Gemeente Arcen en Velden



Koninklijke Onderscheiding voor Bernd Boitelle

Burgemeester Tans heeft op vrijdag 27 april 2007 namens Hare Majesteit de Koningin een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer B.J.M. Boitelle uit Velden. Bernd Boitelle werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau als erkenning voor zijn langdurige vrijwillige inzet voor de gemeenschap van Arcen en Velden.

Bernd Boitelle heeft zich gedurende een lange periode op een stimulerende wijze en met grote persoonlijke inzet in diverse functies voor de gemeente verdienstelijk gemaakt. Met volle overgave verrichtte hij tal van taken. Bij zijn vroegere werkgever Elmefa Metaalwarenfabriek Venlo was hij in 1974 medeoprichter van de personeelsvereniging en tot 1982 bekleedde hij het voorzitterschap van deze vereniging.
In 1982 werd hij benoemd tot voorzitter van de Gemengde Zangvereniging Animo te Velden. Onder zijn leiding groeide Animo uit tot een `reiskoor' met vele uitwisselingen met Nederlandse en Duitse koren. Bij gelegenheid van het 50-jarig bestaansjubileum van het koor in 2002 werd mede onder zijn bezielende leiding een jubileumboek uitgegeven. Nu is hij nog actief als archivaris voor Animo. Vanaf 1991 is Bernd Boitelle voorzitter van de Stichting Jumelage Arcen Lomm Velden/Salzhemmendorf. Gedurende deze periode promoot hij de gemeente actief in onze partnerstad en als goed gastheer ontvangt hij ook regelmatig gasten uit Salzhemmendorf in Arcen en Velden. In 2003 heeft Bernd Boitelle de Vereniging voor historisch en genealogisch onderzoek (Verein für historische und genealogische Forschung) mede opgericht. Voor deze vereniging digitaliseert hij historische gegevens.
Niet onvermeld mag blijven, dat Bernd al ruim 10 jaar actief is voor de gemeente Arcen en Velden als

---