Nu ook supportersvereniging voor FC Twente in Australië


Nieuwe Twente-blog van start

AMSTELVEEN, 20070427 -- Naast verenigingen voor Twente-fans in Hengelo, Markelo, Rijssen, Delden, Wierden en Vriezenveen kent FC Twente sinds kort ook een supportersvereniging in... Australië. Dat meldt, FCTwente.blog.nl, het nieuwe weblog voor Twente-supporters. De huidige nummer 4 van de Nederlandse competitie wordt vanaf nu dus ook ondersteund vanaf de andere kant van de wereld. De nieuwe supportersvereniging heeft de naam Tukkeroos meegekregen, een variatie op de geuzennaam van het Australische voetbalelftal (Socceroos).

Initiatiefnemer Joep verliet een jaar geleden Nederland om zich in Australië te vestigen, maar kon FC Twente niet uit zijn hoofd zetten. Via internet vond hij lotgenoten die (voor langere of kortere tijd) de goede prestaties van hun club niet van nabij konden meemaken.

Afstand
Waar andere supportersverenigingen elke twee weken de thuiswedstrijden met georganiseerd vervoer bezoeken, is dat voor de Tukkeroos vanzelfsprekend geen optie. Ook meetings zijn lastig te realiseren vanwege de onderlinge afstanden tussen de leden. Maar, meldt Joep op FCTwente.blog.nl : "Zodra de Virgin Galactic op Brisbane - Melbourne vliegt en dus de 1700 km in een half uurtje kan doen, zullen er regelmatig bijeenkomsten georganiseerd worden."

Wel hebben de leden afgesproken komend seizoen in ieder geval gezamenlijk een Europese wedstrijd van Twente bij te wonen, mocht de ploeg zich via de play-offs plaatsen.

Redacteur
Het weblog staat onder redactie van journalist en vaste seizoenkaarthouder Eelke Molenveld, die als mede-oprichter van supporterssite FC Twente Online de club al jaren op de voet volgt.
Molenveld: "De vierde club van Nederland, en dan doel ik niet alleen op dit seizoen, verdient een eigen weblog. Met de play-offs, een roerige transfermarkt en een Europees avontuur in het vooruitzicht belooft het een hete zomer voor Twente te worden, en dus ook voor de bezoekers van FCTwente.blog.nl."

Twente Blog
Voor de fans `down under' of waar dan ook ter wereld is er vanaf vandaag een nieuw professioneel weblog over de voetbalrevelatie van dit seizoen, FC Twente. Hoe gaat de club het doen in de play-offs? Welke versterkingen zitten eraan te komen, en is Twente in staat de huidige toppers te behouden? Wie dagelijks de nieuwtjes, achtergronden en columns leest op FCTwente.blog.nl is altijd op de hoogte.
Het Twente-blog maakt deel uit van het netwerk van blog.nl. Het netwerk omvat momenteel 47 themablogs, het trekt 1,3 miljoen bezoekers per maand. Meer themablogs zijn in voorbereiding.