Nieuwe website fietssportief nl trekt 10.000 bezoekers in drie weken


VENRAY, 20070427 -- De op 3 april gelanceerde eigen website van fietsenbedrijf Emobo www.fietssportief.nl in heeft in ruim drie weken tijd 10.000 bezoekers opgeleverd. Tegelijkertijd is de klanttevredenheid zeer hoog. Emobo levert met fietssportief.nl sportieve fietsen van diverse merken uit heel Europa via het internet zonder eigen winkelpand.

Initiatiefnemer Paul Bol is zeer tevreden over het snelle resultaat, maar zegt tegelijkertijd het enigszins verwacht te hebben. Emobo behaalde de laatste twee jaar namelijk al veel succes op veilingsite Ebay. "Veel mensen vinden fietsen in de reguliere winkel te duur en zijn dus op zoek naar andere wegen . Zaken als garantie, en service en dergelijke weerhielden de koper er vaak van om op bijvoorbeeld internet een fiets aan te schaffen. Aan die onzekerheid hebben wij iets gedaan, en dat kun je merken in de resultaten. De lancering van onze eigen site was eigenlijk en logisch gevolg."

Emobo heeft het garantie en serviceprobleem dat handel via internet vaak met zich meebrengt opgelost door o.a. met www.fietsned.nl een samenwerking aan te gaan en indien noodzakelijk zelfs bij de mensen thuis het probleem op te lossen. Het bedrijf heeft zich inmiddels ook aangemeld bij www.thuiswinkel.org .

Ook aan het probleem van de 'verborgen kosten' die bij de aankoop van een product op internet naar boven komen, heeft het bedrijf gewerkt. Zo worden er geen verzendkosten berekend en kan de klant op verzoek de fiets komen bezichtigen en uit voorraad meenemen.

Bol: " Doordat we geen duur winkel- of kantoorpand hebben, letten op zo laag mogelijke loonkosten en toch een goede garantie en service bieden, is de keus voor een kwaliteitsfiets ten opzichte van een vaag tweedehandsje simpel. We hebben er alles aan gedaan zodat mensen veilig kunnen kopen. Naast garantie geven wij klanten het recht, als men niet tevreden is, de fiets binnen zeven dagen terug te sturen Indien de klant het wil storten we dan zonder discussie het geld terug. "

Emobo heeft de afgelopen weken de professionele en klantvriendelijke site ontwikkeld in samenwerking met de mensen van Netvlies internetdiensten uit Breda www.netvlies.nl