Nhar Entertainment schenkt Bella de Beer aan museum Beeld en Geluid


UITHOORN, 20070427 -- Nhar Entertainment die in het bezit was van showbeer Bella de Beer, bekend van het televisieprogramma de ShowBizzQuiz, heeft de pluche ShowBizzBeer geschonken aan museum Beeld en geluid te Hilversum.

Bekend van Televisie
Bella de Beer is bekend geworden door haar optredens in de ShowBizzQuiz naast Ron Brandsteder. Vanaf 1980 assisteert Bella de Showbizzbeer Brandsteder in zijn televisieshows. In 1983 wordt zij vervangen door een assistente. In 1981 brengt Ron Brandsteder de single "Lieve Bella Beer", opgedragen aan zijn Showbizzquizassistente, de levensgrote pluche beer Bella uit. Het nummer wordt een succes en staat 7 weken genoteerd in de top 40.

De ShowbizzBeer is een exacte kopie van het origineel en afkomstig uit de TV Studio's te Aalsmeer. De eigenaren van Nhar Entertainment hebben gekozen om Bella de Beer te schenken aan het museum Beeld en Geluid. Beeld en Geluid beheert een uitzonderlijke collectie audiovisueel erfgoed en maakt dit erfgoed voor iedereen toegankelijk en dat past bij de gedachten van Nhar Entertainment.

Nhar Entertainment heeft Bella de Beer in 1999 aangekocht van ShowBizCity Aalsmeer. ShowBizCity in Aalmeer wilde de ShowBizzBeer laten optreden tijdens kindermidagen en had het origineel uit de TVStudio's van zolder gehaald. Het originele Bella de Beer kostuum bleek echter niet meer bruikbaar. Het kostuum was zodanig beschadigd en aangevreten door de muizen dat besloten werd om één exacte kopie te maken voor ShowBizCity. Deze kopie is nu dus in handen van museum Beeld en Geluid in Hilversum.

Nhar Entertainment vertrouwt erop dat het kostuum in handen van conservator mevrouw Van Nierop in goede handen is. Wanneer het kostuum te zien is in het museum op dit moment nog niet bekend.