Rodamco


PERSBERICHT

RODAMCO EUROPE KONDIGT VOORGENOMEN AANDELENSPLITSING AAN

Rotterdam, 29 januari 2007 ­ Rodamco Europe N.V., de grootste beursgenoteerde onroerendgoedbelegger en manager in de winkelsector in Europa, kondigt aan dat op de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders (27 april 2007) een aandelensplitsing voorgesteld zal worden in de verhouding van 4 nieuwe aandelen voor 1 bestaand aandeel.

Momenteel wordt het aandeel Rodamco Europe verhandeld voor 103,50 (slot 26 januari), hetgeen ongeveer 4 maal hoger ligt dan de gemiddelde koers van de aandelen in de Euronext AEX index (27,19 ongewogen). Na de splitsing zal het aandeel Rodamco Europe verhandeld worden op een koers van ongeveer 25,88 (op basis van de slotkoers van 26 januari), meer in lijn met dat gemiddelde. De splitsing zal een positief effect hebben op de liquiditeit en het aandeel toegankelijker maken voor particuliere beleggers.

BEDRIJFSPROFIEL RODAMCO EUROPE N.V.
Rodamco Europe met haar hoofdkantoor in Rotterdam, is zowel belegger als manager van haar vooraanstaande winkelcentra die vooral te vinden zijn in de thuisregio's in Nederland & België, Scandinavië, Frankrijk, Spanje en CentraalEuropa. Topkwaliteit winkels en winkelcentra maken samen 94% uit van Rodamco Europe's beleggingsportefeuille van 10,0 miljard. Dit maakt Rodamco Europe de grootste beursgenoteerde belegger en manager in de winkelsector in Europa. Rodamco Europe heeft een notering aan de beurzen van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Brussel. Rodamco Europe is een Euronext 100 onderneming, opgenomen in de Euronext AEX Index (AEX) en in de MSCI World Index. Voor meer informatie over Rodamco Europe, zie onze website: www.rodamco.com.