Gemeente Nuth


27 april interne verhuizing gemeentehuis Nuth

Op 27 april 2007 zal er in het gemeentehuis een interne verhuizing plaatsvinden.

Alle bestuurders en ambtenaren die door de brandschade op een andere plek kwamen te zitten, zullen dan weer op hun oorspronkelijke plek terugkeren. Hierdoor zal de uitreiking van de lintjes voor Koninginnedag in het Trefcentrum plaatsvinden. Op 1 mei aanstaande zal het gemeentehuis brandschoon opengaan.

Brandschoon

Na de brand van 4 november 2006 vond er in het gemeentehuis een aantal voorzieningen plaats om de ambtenaren een werkplek te kunnen bieden. Gedurende de periode van 6 november tot en met 26 april zullen aan de voorzijde de volgende herstelwerkzaamheden hebben plaatsgevonden: de bouw van een nieuwe receptie, een balie en spreekkamers van de afdelingen VROM en OW en twee spreekkamers van Kompas. Men vernieuwde ook alle plafonds en verving alle oude vloerbedekking naast de schilderswerkzaamheden die nog nodig bleken te zijn. De hal in de achterzijde zal worden ingericht als publieksruimte waar bezoekers openbare documenten kunnen inzien zoals vergunningen. Ten slotte zullen de porta cabins zo snel mogelijk na de verhuizing worden opgehaald, waardoor ook de binnenplaats weer in ere kan worden hersteld.

27 april open, 30 april dicht

Als de ambtenaren intern verhuizen moet alles (meubilair, dossiers, aankleding) zo snel en efficiënt mogelijk worden verplaatst. De dienstverlening gaat immers door. De gemeente koos er voor om de verhuizing te laten plaatsvinden op 27 april a.s door een verhuisbedrijf. Het gemeentebestuur schat in dat de overlast voor de dienstverlening op deze vrijdag, zo klein mogelijk kan worden gehouden. Doordat maandag 30 april Koninginnedag het een lang weekend wordt, kan men op deze vrije dag alles testen en eventueel de laatste problemen nog oplossen. Op 1 mei zal het gemeentehuis dan, naar alle waarschijnlijkheid, zonder problemen weer voor het publiek opengaan.

Koninklijke onderscheidingen

Deze planning houdt in dat het uitreiken van de Koninklijke onderscheidingen zal plaatsvinden in het Cultureel Trefcentrum, Wilhelminastraat 3, Nuth. Beide activiteiten kunnen dan onafhankelijk van elkaar doorgang vinden.