Ingezonden persbericht


Uitnodiging

Cruquius, 20 april 2007

Museum De Cruquius maakt ambitieuze toekomstplannen openbaar

Op vrijdag 27 april van 15.00-15.45 uur presenteert Museum De Cruquius in de Waterschapszaal officieel zijn ambities voor "de nieuwe Cruquius". De afgelopen jaren is het museum steeds verder geprofessionaliseerd: hierdoor kon het museum zijn ambitieniveau voor de toekomst sterk naar boven toe bijstellen.

Na een periode van ¾ eeuw stoomgemaal en ¾ eeuw museum, breekt binnenkort een derde fase aan: die van "de nieuwe Cruquius". Er liggen grote plannen die de toekomst van ons oer-Nederlandse museum moeten veiligstellen: een integrale restauratie van het 160 jaar oude rijksmonument, reconstructies van verloren gegane onderdelen van het v.m. Stoomgemaal, een nieuwbouw voor de museumcollectie en een nauwere samenwerking met andere museumpartners in de Haarlemmermeerpolder. De startnotitie die er nu ligt, is het resultaat van 2 jaar overleg met stakeholders en brainstormsessies met specialisten op de terreinen waterbeheersing, museologie, planologie, industriële archeologie en industrieel erfgoed.

Omdat de rol van de media in onze plannen van groot belang is, nodigen wij u hierbij met genoegen uit voor de persconferentie over "de nieuwe Cruquius". Tijdens deze bijeenkomst geven wij graag openheid van zaken en zullen bestuur en directie uw eventuele vragen gaarne beantwoorden. Tevens zal er een persmap voor u klaarliggen met daarin de beleidsnotitie, een persbericht en diverse promotiefoto's van De Cruquius.

Uw aanwezigheid wordt zeer op prijs gesteld.