Gemeente Sittard-Geleen

ONDER EMBARGO TOT VRIJDAG 27 APRIL 2007 * 12.00 UUR

PERSBERICHT Gemeente Sittard-Geleen

LINTJESREGEN SITTARD-GELEEN KONINGINNEDAG 2007

Sittard-Geleen, 24 april 2007 - Burgemeester Sjraar Cox reikt bij gelegenheid van Koninginnedag aan 20 inwoners van de gemeente Sittard-Geleen een Koninklijke onderscheiding uit. Dit gebeurt op vrijdag 27 april tussen 10.00 en 12.00 uur in de DSM-zaal van de Stadsschouwburg van Sittard-Geleen, Mgr. Claessensstraat 2, te Sittard. Rond 11.50 uur is er gelegenheid tot het maken van een groepsfoto van de gedecoreerden samen met de burgemeester achter het podium van de Stadsschouwburg.

De personen die gedecoreerd worden zijn:

De heer L.G. Cremers (72) Buchten
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als bestuurslid en vrijwilliger van de Vereniging Vogelvrienden Obbicht. Bovendien maakt hij deel uit van de vaste kern van vrijwilligers van Schutterij St. Joseph Buchten. Daarnaast is hij als mantelzorger actief.

De heer M.G.J. Cremers (61) Buchten
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor schutterij St. Joseph te Sweikhuizen en Fanfare St. Jozef te Buchten. Hij is meer dan dertig jaar bestuurslid van de fanfare en zeer geruime tijd instructeur.Daarnaast is hij geregeld als vrijwilliger werkzaam bij diverse evenementen in Buchten.

De heer H.G. Dekkers (76) Sittard
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Zonnebloem Regio Sittard en de Zonnebloem afdeling Sanderbout; naast zijn bestuursfuncties is hij ook actief als mantelzorger. Bovendien verzorgt hij taallessen voor allochtonen.

De heer J.C.M. van Deurssen (51) Guttecoven *)
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor onder meer de stichting Gemeenschapsbelangen Guttecoven, waarvan hij al meer dan 25 jaar bestuurslid is, de Zonnebloem afdeling Sittard en de EHBO-vereniging Guttecoven.

De heer H.C.G. Dewaide (76) Geleen.
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege onder meer zijn verdiensten voor het DSM-Sabickoor. Hij was meer dan 35 jaar bestuurlid en hij is nog steeds voorzitter van de muziekcommissie van dit koor. In het verleden was hij bovendien bestuurslid en dirigent van een kerkkoor.

Mevrouw A.J.E. Dohmen-Kösters (55) Einighausen
Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten voor Korfbalvereniging Vitesse, waar zij al meer dan vijfentwintig jaar voorzitter is. Bovendien is zij Collectecoördinator bij de Stichting Nationaal Fonds Sport Gehandicapten.

De heer J. Kuijer (90), Geleen
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor de Bond Oud-Stoottroepers en Stoottroepers (BOSS). Hij is al meer dan zestig jaar als vrijwilliger actief binnen deze organisatie en de laatste twintig jaar is hij voorzitter van de afdeling Limburg.

De heer D.J.J. Lauwers (57) Sittard
Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten op het terrein van historie, genealogie en demografisch onderzoek. Hij levert een bijdrage aan het behoud van het cultureel erfgoed en aan de overdracht van kennis. Naast historisch onderzoek vervult en vervulde hij diverse bestuursfuncties.

De heer C.J. Leinders (78) Sittard
Hij is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten voor met name het bouwhistorische erfgoed. Hij heeft de oude binnenstad in Sittard op bijzondere wijze in kaart gebracht. Ook heeft hij een unieke inventaristie samengesteld van monumentale panden in Sittard-Geleen;waardoor panden van de sloop gered zijn. De door hem opgezette databank speelt naar de toekomst toe een grote rol bij de stedelijke ontwikkeling van de stad. Hij was niet alleen initierend en uitvoerend actief, maar ook bestuurlijk. Bovendien verzorgt hij rondleidingen en lessen waarbij hij zijn kennis overdraagt en was hij betrokken bij diverse restauratieprojecten.

De heer H.J. Lumens (63) Einighausen
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als penningmeester van de Stichting Oude Ambachten Einighausen, zijn lidmaatschap van het kerkbestuur van de parochie Onze Lieve Vrouw ten Hemelopneming. Bovendien maakt hij deel uit van de acolietengroep en het collectantencollege van de parochie. Daarnaast heeft hij zich jarenlang ingezet voor het verenigingsleven in het kerkdorp.

De heer H.L. Merckelbach (70) Sittard
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau onder meer vanwege diverse bestuurslidmaatschappen, zoals bij de Stichting Gilde Westelijke Mijnstreek en de Seniorenvereniging Sittard Stad en Bewoners Belangenvereniging Siter. Bovendien was hij in het verleden betrokken bij het opbouwwerk in de wijk Vrangendael, lid van het schoolbestuur Overhoven en bestuurslid gemeenschapshuis Oos Kaar.

De heer W.J.F. Pastwa (68) Sittard
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau onder meer vanwege zijn verdiensten op het terrein van sport en meer in het bijzonder vanwege zijn verdiensten voor Sjtadssjötterie Sint Rosa. Hij was heroprichter van deze schutterij; tot voor kort voorzitter en nog steeds commandant en instructeur.

Mevrouw M. Pepels-Heller (74) Geleen
Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten op het terrein van ontwikkelingssamenwerking en het kerkelijk leven. Zij zet zich onder meer in voor het project Comunidade Educacional do Trabalho (leer- en werkproject voor kansloze jongeren in Brazilie), vrijwilliger bij de werkgroep Kerk en Wereld in Gleeen, lector bij de parochie H. Augustinus, vrijwilliger ATD-vierde Wereldbeweging en de Wereldwinkel in Geleen.

Mevrouw J. Philippen-Kuik (74) Sittard
Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij is al meer dan vijftig jaar als vrijwilliger voor het Nederlandse Rode Kruis, afdeling Westelijke Mijnstreek werkzaam. Daarnaast is zij als mantelzorger actief en in het verleden was zij ook binnen de Gereformeerde / Hervormde kerk te Sittard als vrijwilliger werkzaam.

De heer W.J. Ridderbeekx (62) Geleen
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als kaderlid en thans voorzitter van de afdeling Geleen e.o. van de Bouw- en Houtbond FNV. Bovendien was hij bestuurslid bij Jong Nederland, was hij bestuurslid van Carnavalsvereniging de Sjoutvotte, was hij politiek aktief als lid van de steunfractie, burgerlid en raadslid. Hij was medeoprichter en vicevoorzitter van het wijkplatform Geleen-Zuid.

De heer A. Rijks (71) Geleen
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als bestuurslid Hij was bijna 25 jaar secretaris en sinds 1994 voorzitter van Harmonie Lindenheuvel. Bovendien geeft hij al jarenlang les aan (aspirant-)leden van dit muziekgezelschap.

De heer N.W.M. Tholen (62) Grevenbicht
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als trainer en bestuurslid van de Eerste Judoclub Grevenbicht. Bovendien was hij jarenlang lid van de vrijwillige brandweer, vrijwilliger EHBO en bij Carnavalsvereniging De Zawpense te Grevenbicht.

Mevrouw M.G.J. Wedershoven-Stevens (78) Geleen
Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar verdiensten als bestuurslid en vrijwilliger bij de Zonnebloem afdeling Oud-Geleen. Zij is initiatiefneemster van het zogenaamde 80+-project van de Zonnebloem. Bovendien heeft zij al jarenlang zitting in het bestuur van de Katholieke Bond van Ouderen, afdeling Oud-Geleen en is tevens contactpersoon voor deze vereniging.

De heer H.J.G. Wielders (53) Einighausen
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten als bestuurslid van Fanfare Concordia 1872 te Einighausen; hij was achtereenvolgens bestuurslid, secretaris en sinds 1994 voorzitter van dit muziekgezelschap. Hij is mede-oprichter en bestuurslid van de Brass-Band Limburg en medeoprichter en secretaris van de Stichting Oude Ambachten Einighausen.

De heer J.P.M. Willems (64) Geleen
Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn verdiensten op het gebied van cultuur, meer in het bijzonder zijn verdiensten voor de Geleense carnaval. Hij was onder meer voorzitter van de Soos van de Baan, vice-voorzitter en voorzitter van Carnavalsvereniging De Flaarisse en is voorzitter van de Senaat. Bovendien was hij bestuurslid van Cultureel Centrum de Hanenhof. Sinds een aantal jaren is hij voorzitter van de Katholieke Bond van Ouderen afdeling St. Augustinus Geleen.


*) De onderscheiding aan de heer Van Deurssen wordt op een later tijdstip die dag uitgereikt, aangezien betrokkene niet aanwezig kan zijn in de Stadsschouwburg aangezien hij ivm zijn werk een aantal dagen in het buitenland verblijft en pas in de loop van de dag in Nederland aankomt.


---




Gemeente Sittard-Geleen