Gemeente Montfoort


Deze informatie ontvangt u onder embargo.
Publicatie is toegestaan vanaf vrijdag 27 april 2007, 10.00 uur

P e r s b e r i c h t

Montfoort, 25 april 2007

Lintjesregen voor vier Montfoorters

Drie inwoners van de gemeente Montfoort zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Één inwoner van de gemeente Montfoort is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvangen een Koninklijke onderscheiding tijdens de traditionele lintjesregen op vrijdag 27 april 2007.

De heer C. van Ee
De heer C. van Ee (1954) uit Linschoten wordt benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Hij is 30 jaar voorzitter van mannenkoor Zanglust. Als het koor optreedt is daarvoor veel belangstelling. In Linschoten is het mannenkoor een factor van belang in het maatschappelijk leven. Het koor repeteert en zingt niet alleen, maar organiseert ook andere activiteiten, zoals Dodenherdenking, kerstviering en een oliebollenactie tijdens oud en nieuw. De heer van Ee is voor veel inwoners de personificatie van Zanglust. Dit is ongetwijfeld het gevolg van zijn grote en gedreven inzet hiervoor. Hij geeft als voorzitter niet alleen leiding, maar geeft een goed voorbeeld door actief mee te werken en zich daarbij te onderscheiden in zijn inzet. Hij weet mensen te motiveren.

Mevrouw C.M. Vlooswijk
Mevrouw C.M. Vlooswijk (1947) uit Montfoort wordt benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Zij is zeer actief in het maatschappelijke en politieke leven in Montfoort. Mevrouw Vlooswijk is in Montfoort bekend als voorzitter van de Vrouwen Advies Commissie, een commissie die de gemeente adviseert op het gebied van ruimtelijke ordening en woningbouw. Vanuit die hoedanigheid is zij ook voorzitter van de provinciale Vrouwen Advies Commissie. Haar administratieve vrijwilligerswerk voor de stichting St. Joseph verricht zij op de achtergrond. Mevrouw Vlooswijk is zeer accuraat en stipt, hetgeen waardering verdient. Veel organisaties deden en doen een beroep op haar inzet. Zij is daarvoor steeds beschikbaar. Mevrouw Vlooswijk is één van die vrijwilligers die van groot belang zijn voor onze samenleving. Mevrouw Vlooswijk is in staat haar mening en die van anderen te bundelen tot een bruikbaar advies, waarmee bestuurlijk rekening gehouden kan worden.

De heer A.P.M.Vlooswijk
De heer A.P.M. Vlooswijk (1949) uit Montfoort wordt benoemd tot Lid van de Orde van Oranje-Nassau. Hij heeft zich ruim 30 jaar belangeloos ingezet voor de stichting St. Jozef. De laatste 25 jaar ben is hij dagelijks bestuurslid. Het bestuur heeft veel profijt gehad van zijn kennis op het gebied van belastingen, financiën en de administratieve organisatie. Bij de organisatie van het 100-jarig bestaan van St. Jozef heeft de heer Vlooswijk zich van zijn beste kant laten zien. Ook binnen de Parochie van Katholieke kerk liet hij zich niet onbetuigd. Hij maakte jaren deel uit van het Parochiebestuur en was actief betrokken bij de onderhandelingen met de gemeente over de overdracht van de Rooms Katholieke begraafplaats aan de gemeente Montfoort en de herinrichting van het Pastoor Spaanplein.

De heer A.G. van Riet
De heer A.G. van Riet (1934) uit Linschoten wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is een gedreven pleitbezorger voor de agrarische sector. De heer van Riet heeft zijn leven lang kaas gemaakt en verhandeld. De heer van Riet heeft zeer veel tijd gestoken in verschillende functies die bijdragen aan de ontwikkeling van de sector. Zijn onafgebroken en tomeloze inzet heeft bijgedragen aan veel nieuwe initiatieven. Zo is hij één van de medeoprichters van de Streekmarkt in Woerden en is hij al 40 jaar voorzitter van de boerenkaaskeuring. De heer van Riet was een kundig en gewaardeerd bestuurder in diverse organisaties. Zijn werk heeft bijgedragen aan de beeldvorming van de sector.


Noot voor de redactie/

Gemeente Montfoort