Nederlandse Spoorwegen


---


Persuitnodiging
26 april 2007

Dubbeldeksdansend het weekend in!

Geachte redactie,

TU Delft en NS onderzoeken op vrijdag 27 april onder de noemer The Right Track het in- en

uitstapgedrag van treinreizigers tijdens het Springdance/festival 07. De choreografie met stromen `testreizigers' met verschillende kleuren petjes is niet alleen een leuk programmaonderdeel voor het Springdance/festival, maar moet ook nuttige inzichten opleveren over ondermeer de doorstroomsnelheid bij het in- en uitstappen. NS en TU Delft hopen antwoord te krijgen op vragen als: wat is de invloed van het materieel, het aantal in- en uitstappers, en persoonlijke kenmerken (leeftijd en geslacht) in combinatie met stressbestendigheid, discipline etc.?

Wetenschappers van TU Delft hebben in december 2006 een laboratoriumexperiment gedaan naar het in- en uitstapgedrag van treinreizigers. Nu wordt het in- en uitstappen in de praktijk onderzocht in twee stilstaande treinen langs perron 18b van station Utrecht Centraal.

De in- en uitstappers die meewerken aan dit onderzoek zijn ondermeer deelnemers van de Spring What? Route, een programma van Springdance/festival waarin naar de grenzen van dans wordt gezocht.

Graag nodig ik u uit om bij het experiment aanwezig te zijn. Het programma van vrijdag 27 april ziet er als volgt uit: 12:45 uur ontvangst in- en uitstappers (Trefpunt NS-Hoofdgebouw IV Laan van Puntenburg 100, Utrecht) 13:10 uur toelichting NS, TU Delft en Springdance 13:40 uur vertrek naar perron 18b
14:00 uur start experimenten
15:00 uur afsluiting met act in samenwerking met Springdance

Wilt u laten weten of u van de uitnodiging gebruik maakt?

Met vriendelijke groet,

Ingeborg de Boer
Persvoorlichting NS
06 ­ 557 43 911
Ingeborg.deboer@ns.nl

NS Groep N.V., Utrecht Handelsregister Utrecht 30124358


---- --