Provincie Friesland


---

PERSBERICHT

Nummer: 152 LM
Datum: 26 april 2007

Koninklijke onderscheiding voor scheidend gedeputeerde Ploeg

De heer J. Ploeg is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het versiersel is hem vanmorgen op het provinciehuis uitgereikt door Commissaris van de Koningin Nijpels.

Jan Ploeg is van 1995 tot 2003 lid van de Provinciale Staten geweest en vanaf 2003 lid van het College van Gedeputeerde Staten, met de onderwerpen financiën en bedrijfsvoering, sociaal beleid en zorg en bestuur en veiligheid in portefeuille. Hij bedacht het project Falcon, een innovatieve financiële constructie, die het mogelijk maakt om vooruitlopend op de verkoop van aandelen van de provincie van Nuon de beschikking te krijgen over opbrengsten ter investering in de Friese samenleving. De heer Ploeg was daarnaast de motor van de dereguleringsoperatie die de afgelopen jaren in de provincie heeft plaatsgevonden. Daarbij zijn alle regelingen en verordeningen beoordeeld op aspecten als noodzaak, harmonisatie en vereenvoudiging, hetgeen heeft geleid tot een herziening van de algemene subsidieverordening en het intrekken en wijzigen van tal van verordeningen. Jan Ploeg heeft zich verder ingezet om in goed overleg met de Friese gemeenten de gemeentelijke bestuurskracht te verbeteren.

Naast zijn werkzaamheden als statenlid en later gedeputeerde heeft de heer Ploeg diverse activiteiten ontplooid. Zo was hij lid van de Beleidsraad Automatisering, voorzitter van het Dagelijks Bestuur van VW/Audi Dealer Council Nederland en president van de European Dealer Council VW/Audi. Verder was hij onder meer bestuurslid van de Bovag en is hij bestuurslid bij de Rabobank Drachten-Ureterp. De heer Ploeg ontvangt de onderscheiding voor zijn totale maatschappelijke verdiensten.

Noot voor de pers:N 35
U bent van harte welkom hierbij aanwezig te zijn.

Datum en tijd: vrijdag 27 april 2007, 09.00 uur
Plaats: Provinciehuis, Snekertrekweg 1, Leeuwarden (Statenzaal)
-----------------------
EMBARGO
TOT VRIJDAG 27 APRIL 2007, 10.00 UUR


---- --