Donderdag 26 april 2007


----------
Deze week in FEM Business (week 16, vanaf vrijdag 27 april in de kiosk)


China kan eigen groei niet bijbenen
De deviezenreserves van China nemen met een miljoen dollar per minuut toe. De Volksrepubliek is hard op weg de economische supermacht van de 21e eeuw te worden. Dat is niet alleen een succesverhaal. Corruptie, overproductie, ernstige vervuiling en een tekort aan geschoold personeel vormen een steeds groter probleem.

Hard gevecht om ABN Amro
Topman Rijkman Groenink van ABN Amro ligt onder vuur. Hoe terecht is de kritiek? Verder aandacht voor Fred Goodwin, de grote man van Royal Bank of Scotland. Hoe slaagde hij erin zijn regionale bank uit te bouwen tot een bank van wereldformaat? En komt er met het verdwijnen van ABN Amro ook een einde aan het bankiersklasje van de bank?

FOCUS: VERMOGENSBEHEER
Na alle ophef over beleggingen in clusterbommen en landmijnen is het tijd voor de vraag: is het mogelijk om ethisch te beleggen en toch een goed rendement te behalen? Verder in deze special: waarom verliezen vermogensbeheerders uit Nederland terrein aan hun buitenlandse concurrenten? En wat is het geheim van het succes van AXA?

Schouten snel ontmanteld
Topman Bert Pist van voedingsbedrijf Koninklijke Schouten wilde eigenlijk flink gaan groeien. Het liep compleet anders. Oud-topman Marinus Sinke keek met pijn in het hart toe hoe eerst het tafelzilver werd verkocht en vervolgens de rest in stukken werd gezaagd.

De humane manager
Welke managementtheorieën moet de moderne leidinggevende aanhangen om anno 2007 goed voor de dag te komen? Trends komen en gaan. Missionstatements zijn enorm achterhaald, Strategic Planning - een allesomvattend plannningproces - is het helemaal.

Verder in FEM Business:

â- Het Kremlin aast op de Russische tak van BP
â- De Hollandse Bank in China groeit als kool
â- Topman Richard Baker van Boots profiteert van biedingenstrijd â- Luxe cosmeticamerk Rituals breidt snel uit
â- De beurzen op de Balkan zijn heetgebakerd

Informatie: Arne van der Wal 06 22313718 / Jean Dohmen 06 520 370 25