Persuitnodiging Biomassa duurzaam?: tijdstip aanvang 18.00 uur

Op vrijdag 27 april wordt in Nieuwspoort het eindrapport van de projectgroep duurzame productie biomassa aangeboden aan de ministers Cramer (milieu) en Koenders (Ontwikkelingssamenwerking). De pers is daarvoor uitgenodigd. De persbriefing start om 18.00 uur

Biomassa is voor Nederland al jaren veruit de belangrijkste bron van hernieuwbare energie. Het gaat om onder andere hout, palmolie, koolzaadolie, suikerbieten en granen. Met de toenemende vraag naar biomassa, voor onder andere elektriciteitsvoorziening en voor autobrandstof, is het van groot belang dat deze vorm van hernieuwbare energie wel duurzaam is.

Om ervoor te zorgen dat biomassa als bron voor duurzame energie op verantwoorde wijze wordt geproduceerd en geïmporteerd, wil de overheid duurzaamheidscriteria toepassen in haar beleid. Daarom is in 2005 de projectgoep duurzame biomassa gestart om criteria te ontwikkelen voor duurzame productie en import van biomassa in Nederland. Bedrijven, maatschappelijke organisaties, universiteiten en overheden hebben aan deze projectgroep deelgenomen.

Biomassa is over het algemeen beter voor het klimaat dan fossiele brandstoffen. Er komen immers minder broeikasgassen vrij. Daarnaast biedt het kansen voor de landbouw en voor de producerende landen, mits duurzaam geproduceerd.

Noot voor redacties (