Koninklijke Ahold


Anders Moberg verlaat Ahold

Amsterdam, 27 april 2007 - Ahold heeft vandaag bekendgemaakt dat President en CEO Anders Moberg de vennootschap zal verlaten per 1 juli 2007 om andere carrièremogelijkheden na te streven.

Mobergs beslissing om het bedrijf te verlaten is genomen in samenspraak met de raad van commissarissen, die ook van mening is dat het de juiste tijd is voor een verandering in het leiderschap van Ahold nu het bedrijf de volgende fase in zijn ontwikkeling ingaat.

De raad van commissarissen heeft John Rishton, thans CFO, benoemd als fungerend President en CEO, met ingang van 1 juli 2007. In die positie zal hij zijn huidige taken als CFO blijven vervullen. Een definitieve beslissing over de opvolging zal in de tweede helft van 2007 worden bekendgemaakt.

Moberg trad aan bij Ahold in 2003. Gedurende de laatste vier jaar was hij de voornaamste architect van de Road to Recovery-strategie, waarmee Ahold een sterke corporate governance verkreeg, haar financiële gezondheid herstelde en die de onderneming in een positie bracht voor duurzame winstgevende groei.

"Anders heeft een groot aandeel gehad in het herstel van Ahold", aldus René Dahan, voorzitter van Aholds raad van commissarissen. "Nu dit is bereikt en met een strategie voor toekomstige winstgevende groei van Ahold, is het juiste tijdstip gekomen voor nieuw leiderschap om het bedrijf te leiden op weg naar de volgende uitdagingen en mogelijkheden. We wensen Anders alle succes in zijn verdere loopbaan," vervolgde René Dahan.

Indien de Nederlandse vertaling van dit persbericht afwijkt van de Engelse versie, dan is de Engelse versie leidend.

Ahold Press Office: +31 (0)20 509 5343

Waarschuwing
Bepaalde uitspraken in dit persbericht zijn forward-looking statements in de zin van het Amerikaanse effectenrecht. Deze forward-looking statements zijn onderhevig aan risico's, onzekerheden en andere factoren waardoor de werkelijke resultaten aanmerkelijk kunnen verschillen van de toekomstige resultaten welke tot uitdrukking zijn gebracht in de forward-looking statements. Veel van deze factoren zijn voor Ahold niet beheersbaar en evenmin voorspelbaar. Gegeven deze onzekerheden, wordt lezers geadviseerd behoedzaam om te gaan met de forward-looking statements, die uitsluitend geacht worden te zijn gedaan per de datum van dit persbericht. Ahold neemt, tenzij daartoe gehouden ingevolge toepasselijk effectenrecht, geen verplichting op zich om enige gewijzigde forward-looking statement(s) te publiceren naar aanleiding van al dan niet onvoorziene gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de datum van dit persbericht. Buiten Nederland presenteert Koninklijke Ahold N.V. - dat is haar statutaire naam - zich onder de naam 'Royal Ahold' of kortweg 'Ahold'.

Koninklijke Ahold N.V Postbus 985 1000 AZ Amsterdam tel: +31 (0)20 509 5343