Ingezonden persbericht


KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR MART KUPERS

Ter gelegenheid van Koninginnedag is de heer M.P.J. (Mart) Kupers benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau op grond van zijn verdiensten voor het vervoerend bedrijfsleven. De bijbehorende onderscheiding is hem op vrijdag 27 april overhandigd door Staatssecretaris Huizinga - Heringa op het ministerie van Verkeer en Waterstaat in Den Haag.

De heer Kupers (1946) is directeur van touringcarbedrijf Kupers in Weert en mede-eigenaar van Kupers Reisinfo en Van Der Biesen Travel. Daarnaast is hij samen met enkele andere touringcarbedrijven medeaandeelhouder van de touroperators De Jong Intra Vakanties en Interbus.

De heer Kupers heeft zich bijzonder ingespannen voor de belangen van de touringcarsector. In 1970 werd hij op 24-jarige leeftijd bestuurslid van de Federatie Nederlandse Organisaties voor het Personenvervoer (FNOP) en na de fusie met Koninklijk Nederlands Vervoer, bleef hij tot 2004 bestuurslid van KNV Busvervoer.

In 1993 was de heer Kupers een van de initiatiefnemers die de Stichting Keurmerk Busbedrijf oprichtten. Deze stichting richt zich op de kwaliteitsverbetering van de bedrijfsvoering, de veiligheid en de dienstverlening van de door haar erkende touringcarbedrijven. Inmiddels is de naam veranderd in Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Hierbij zijn inmiddels 166 touringcarbedrijven met in totaal 2750 touringcars aangesloten. Dat is circa 60% van de touringcarmarkt. Kupers BV Touringcars behoort tot de keurmerkbusbedrijven van het eerste uur. Van 2002 tot 2005 was de heer Kupers voorzitter van de Stichting. Momenteel is hij lid van het Centrale College van Deskundigen van de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf.

KNV Busvervoer is er bijzonder trots op dat ondernemers als de heer Kupers lid zijn van haar vereniging en feliciteert hem en zijn naasten met deze verdiende onderscheiding.

KNV Busvervoer is de branchevereniging van de touringcarondernemers in Nederland.

Den Haag, 27 april 2007


---

Noot voor de redactie,