Gemeente Bronckhorst
---

Portefeuillewijzigingen wethouders Nas en Boers
gemeente Bronckhorst

Door de invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning per 1 januari jl. en de verhoogde aandacht voor integraal jeugdbeleid zijn de portefeuilles van de wethouders Ab Boers en Dik Nas van de gemeente Bronckhorst overlap gaan vertonen. Om meer helderheid in de verantwoordelijkheden te krijgen en doelmatiger te kunnen werken, hebben zij hun portefeuilles iets gewijzigd.

Wethouder Ab Boers is vanaf 1 mei verantwoordelijk voor jeugd (inclusief onderwijs) en wethouder Dik Nas concentreert zich vanaf die datum op maatschappelijke ondersteuning en is daarmee verantwoordelijk voor de WMO. Ouderenbeleid blijft onder verantwoordelijkheid van Boers vallen.

. Van Nas naar Boers gaan de volgende portefeuilles: Onderwijshuisvesting, kinderopvang en peuterspeelzalen, leerplicht en leerlingen-vervoer en lokaal onderwijsbeleid. Hij gaat de gemeente ook vertegenwoordigen in het Toezichthoudend Orgaan Openbaar Onderwijs (TOO).

. Van Boers naar Nas gaan de volgende portefeuilles: Wet maatschappelijke ondersteuning, Vorden wel thuis en volksgezondheid. Hij neemt zitting in de commissie Welzijn van de Regio Achterhoek en in het Algemeen Bestuur van de GGD.

N.B. Wethouder Boers blijft verantwoordelijk voor jeugdgezondheidszorg en Dik Nas voor volwasseneducatie.

De portefeuille van Ab Boers is als volgt:
Financiën en belastingen
Personeel en organisatie
Ouderen-, jeugd- en onderwijsbeleid
Facilitaire ondersteuning

De portefeuille van Dik Nas bevat het volgende:
Werk, inkomen en zorg
Wet maatschappelijke ondersteuning
Publiekszaken
Informatisering en automatisering
Volksgezondheid

Hengelo Gld., 27 april 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling Communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --