Programma Elektronische Provincies


Provincie Zuid-Holland wint 'Zilveren e' (26 april 2007)

Provincie Zuid-Holland heeft vandaag tijdens de provinciedag op de beurs Overheid & ICT de 'Zilveren e' in ontvangst mogen nemen van mr. Jan Ekkers, gedeputeerde van de provincie Utrecht.

De provincie Zuid-Holland heeft de vernieuwde website www.zuidholland.nl ingericht volgens de uitkomsten van uitgebreid onderzoek onder haar voornaamste doelgroepen, namelijk bedrijven, mede-overheden en burgers. Die gaven aan dat ze op de provinciale website nieuws en informatie, elektronische diensten en documenten verwachten.

De website is verdeeld in drie 'spaces': Nieuws, E-loket en Documenten. Deze komen terug op iedere pagina. Er zijn inmiddels zes elektronische formulieren beschikbaar, waaronder de aanvraag voor milieuinformatie, het indienen van een klacht of bezwaar en het aanvragen van subsidie. Met die paar e-formulieren worden er al meer dan 30 diensten aangeboden.

www.zuidholland.nl is niet alleen een internet-, maar ook een intranetsite. De eigen medewerkers krijgen in essentie dezelfde informatie als externe bezoekers. Daarnaast hebbben zij enkele extra menukeuzes.

Volgense juryvoorzitter Jan Ekkers was de keuze tussen de drie genomineerde provincies heel lastig: " alle drie de projecten voldeden aan onze criteria: voordeel voor de klant, innovativiteit en actualiteit. De jongerensite van Zeeland is is origineel en creatief, Brabant heeft een praktisch voorbeeld dat ook zeer bruikbaar is voor alle andere diensten. Maar ... de provincie Zuid-Holland springt er net even bovenuit", aldus Ekkers.