Nutreco NV

PERSBERICHT

Amersfoort, 27 april 2007

Aanvang inkoopprogramma eigen aandelen Nutreco op 27 april 2007

Nutreco Holding N.V. zal per 27 april 2007 starten met het inkopen van eigen aandelen voor circa EUR 15 miljoen. De inkoop zal worden uitgevoerd in twee opeenvolgende sub- programma's in verband met het afdekken van verplichtingen onder aandelenplannen voor werknemers (circa 120.000 aandelen) enerzijds en het indekken van toekomstige stockdividenden (circa EUR 10 miljoen) anderzijds.

Bovengenoemde inkoopprogramma's zullen worden uitgevoerd conform het mandaat zoals verleend tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders gehouden op 26 april 2007. Binnen de limieten die daarbij gesteld zijn, zal de maximumprijs die betaald zal worden voor de aandelen Nutreco ofwel (i) de prijs van de laatste onafhankelijke transactie ofwel (ii) de hoogste actuele onafhankelijke biedprijs op Eurolist by Euronext Amsterdam zijn, al naargelang welke prijs het hoogste is.

De inkoopprogramma's zullen uiterlijk eindigen op 25 mei 2007, tenzij de maximum tegenwaarde van circa EUR 15 miljoen reeds eerder is ingekocht. In dat geval zullen de inkoopprogramma's eindigen op de datum waarop dit maximum is bereikt en zal de vervroegde beëindiging onverwijld gepubliceerd worden.

Nutreco heeft de uitvoering van de inkoopprogramma's gemandateerd aan Rabo Securities die haar handelsbeslissingen met betrekking tot het aantal aandelen en het tijdstip van de transacties onafhankelijk van Nutreco neemt binnen bepaalde limieten. Dit betekent dat het inkoopprogramma voortgezet kan worden gedurende gesloten perioden.


* * * * *

Nutreco Holding N.V.
Nutreco Holding N.V. is een internationale onderneming voor diervoeding en visvoer die met haar kennis van voedingsmiddelenketens toegevoegde waarde wil creëren in haar marktsector. Nutreco is selectief aanwezig in de diverse stadia van de vis- en vleesproductieketen. De Business Groups van Nutreco, die elk uit verschillende Business Units bestaan, hebben ongeveer 75 vestigingen voor productie en verwerking in circa 20 landen met in totaal 7.500 medewerkers.

De netto-omzet van Nutreco bedroeg in 2006 EUR 3,009 miljoen. Nutreco Holding N.V. is genoteerd aan de Officiële Markt van Euronext Amsterdam en is opgenomen in de Amsterdam Midkap Index en de Euronext 150 Index.



Nutreco NV