Gemeente Delft

Barbequeverbod Delft

Vanaf vandaag is het niet meer toegestaan te barbecueën in de openbare ruimten in Delft. Dit besluit heeft de burgemeester op advies van de brandweer Delft-Rijswijk genomen in verband met de aanhoudende droogte.

Door de aanhoudende droogte is het gevaar op het ontstaan van bos- en bermbranden vergroot. De brandweer Delft-Rijswijk heeft daarom de burgemeester geadviseerd een verbod in te stellen op barbecueën in de openbare ruimten van Delft.

Met name door de kwetsbaarheid van gebieden zoals de Delftse Hout, het Kerkpoldergebied en alle openbare stadsparken is deze maatregel vanaf heden tot nader order van kracht. In ieder geval bij de Delftse Hout zet de gemeente verbodsborden neer om de maatregel kenbaar te maken. Het barbequeverbod geldt echter voor de gehele stad.

Barbecueën in de eigen achtertuin blijft wel toegestaan. Toezichthouders van de gemeente letten extra op en ook de politie zal strenger controleren.

De brandweer Delft-Rijswijk heeft dit advies overgenomen van het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum (LOCC). Het LOCC is het landelijk coördinatiepunt voor operationele inzet van politie, brandweer, geneeskundige hulp en defensie bij rampen, calamiteiten en grootschalige evenementen.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft