Politie Amsterdam-Amstelland



Man ernstig gewond bij echtelijke twist / Oranje Nassaulaan (27/04/07)

Donderdagavond 26 april rond halfelf vond in een woning in de Oranje Nassaulaan een ruzie plaats tussen twee ex-echtgenoten. Tijdens de ruzie heeft de 39-jarige vrouw haar 51-jarige ex-man belaagd met een scherp voorwerp. Het slachtoffer werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw is gearresteerd en overgebracht naar het bureau. Rechercheurs van Bureau Opsporing van district Zuid hebben de zaak in onderzoek.

Verdachte (16) zware mishandeling aangehouden / Venserpolder (27/04/07)

Donderdagavond 26 april rond zeven uur is een 16-jarige jongen aangehouden nadat hij een 18-jarige man met een honkbalknuppel te lijf was gegaan. Een politieman in zijn vrije tijd zag het tweetal vechten en sprong tussenbeide. Donderdagavond zag een politieman in zijn vrije tijd op de Berthold Brechtstraat twee jongens ruzie maken. Eén van de jongens had een honkbalknuppel in zijn handen en dreigde hiermee naar de ander. De agent probeerde het tweetal te scheiden, maar kon niet voorkomen dat de verdachte de andere man met de knuppel sloeg. Hierna ontstond een schermutseling die kon worden gestopt door meerdere ter plaatse gekomen agenten. De 16-jarige verdachte kon worden aangehouden. De honkbalknuppel werd in beslag genomen. Twee verdachten (21 en 26) aangehouden na openlijke geweldpleging en bedreiging / Overtoom (27/04/07)

Vrijdagochtend 27 april rond kwart voor zes zijn twee mannen aangehouden nadat zij enkele taxichauffeurs hadden bedreigd en mishandeld op de taxistandplaats op het Leidseplein. De aanleiding voor deze openlijke geweldpleging was een ruzie tussen een groep jongeren en enkele taxichauffeurs. Eén jongen uit deze groep zou een chauffeur hebben bestolen van zijn portemonnee. Hij ging er te voet vandoor, van hem ontbreekt nog ieder spoor. Drie andere jongens vluchtten weg in een taxi en konden op de Overtoom worden staandegehouden door snel ter plaatse gekomen politieagenten. Door meerdere taxichauffeurs werd verklaard dat twee van deze jongens hen bedreigd en geslagen hadden. Deze twee zijn aangehouden en worden momenteel verhoord. De recherche van wijkteam Lijnbaansgracht onderzoekt de zaak.