SP Groningen


"geef het Damsterdiep groenige uitstraling"

27-04-2007 * Tijdens de raadsvergadering van woensdag werd er gesproken over het Damsterdiep. Daar moet een ondergrondse parkeergarage komen en het Damsterdiep zelf moet in een aantrekkelijk plein veranderen. SP-raadslid Michel Marion kon zich grotendeels in de plannen vinden maar wil wel meer groen op het plein zien. Ook wil hij zien dat bewoners en ondernemers actief worden betrokken bij activiteiten die op plein gaan plaatsvinden.

Marion: "Wij zijn voor om een gedeelte van het plein een groenige uitstraling te geven. Ook wil ik dat buurtbewoners en de ondernemers actief en vooral vooraf betrokken worden bij de ontwikkelingen van voorstellen voor kunst op straat of andere activiteiten." Voor het overige vindt de SP het een prachtige, lang verwacht oplossing die wat de SP betreft antwoord geeft aan de behoeftes van de stad en haar inwoners en bezoekers. "Noodzakelijk want het geeft de mogelijkheid voor automobilisten om toch dichtbij het stadscentrum te kunnen parkeer en tegelijkertijd het reduceert de auto belasting van binnen de diepenring" aldus Marion.

Over de inpassing van het fietsverkeer is Marion tevreden: "Er is voor mijn fractie geen twijfels over dat de voorgesteld fiets infrastructuur. Deze is juist. De aaneengesloten fietsstroken aan beide kanten van het plein vindt mijn fractie een goede en veilige oplossing voor het in dit deel van de stad zeer intens fietsverkeer." De VVD stelde extra laad en losplaatsen voor ten koste van een ononderbroken fietsstrook. "Mijn fractie prevaleert, in tegenstelling tot de VVD, de veiligheid van de fietsers boven het eventuele ongemak van enkele ondernemers die een aantal extra meters moeten lopen om hun zaken te kunnen bevoorraden." .