Gemeente Rotterdam


---

Nr. 81
27 april 2007

Stadionpark brandpunt voor sport en leisure
400-meter ijsbaan op Rotterdam Zuid

Stadionpark krijgt een overdekte 400-meter ijsbaan. Deze zal zowel voor de breedtesport als voor de topsport zijn en biedt een uitstekende mogelijkheid om het sportkarakter van het Stadionpark te verzilveren. De ijsbaan versterkt het beeld van het Stadionpark als boegbeeld van Rotterdam Sportstad. Wethouder Lucas Bolsius (Financiën, Sport en Buitenruimte):" Een ijsbaan is een aanwinst voor het gewenste profiel van het Stadionpark en past binnen de kaders van het sportcluster Varkenoord".

De ambitie is om van het Stadionpark een dynamische plek met allure te maken, een brandpunt van sport en leisure, met een lokale, regionale en landelijke uitstraling.

Het college stelt een aantal randvoorwaarden bij de aanleg van de ijsbaan:
- een kwalitatief hoogwaardige architectonische uitstraling;
- een noord-zuid ligging in de noordoostelijke hoek van het sportcluster;
- een vrijgehouden zone ten noorden van de ijsbaan voor de ontsluiting;
- aanleg van minimaal 500 parkeerplaatsen.
De uitwerking van de ijsbaan krijgt vorm in een concessiemodel waarin de markt de ruimte krijgt om binnen de gegeven kaders met voorstellen te komen. Ook wordt samengewerkt met de betrokken deelgemeente IJsselmonde.

De locatie Stadionpark wordt in de Stadsvisie aangemerkt als VIP-gebied (Very Important Project) en binnen het Pact op Zuid benoemd als kanskaart. Het Stadionpark is cruciaal voor de versterking van Rotterdam. Dit heeft enerzijds te maken met de centrale ligging tussen het centrum en de deelgemeente IJsselmonde die nog onvoldoende wordt benut. Anderzijds heeft het Stadionpark accommodaties binnen haar grenzen met potentieel die het gebied sterker en aantrekkelijker kunnen maken. Hier liggen kansen voor de toekomst.

noot voor de redactie/