Time : 11:32:03
Date : 27 April 2007
Sender Name: Desso DLW Sports Systems

RSC Anderlecht start partnership met kunstgrasfabrikant Desso.

Brussel, 27 april 2007

RSC Anderlecht investeert de komende jaren fors in zijn trainingscomplex.
Het ambitieuze project, dat onder meer de bouw van twee voetbalhallen en zes outdoorterreinen omvat, moet de toekomst van de club op topniveau verzekeren.
Anderlecht heeft voor het hoofdtrainingsveld al beroep gedaan op Desso. Die positieve ervaring heeft Anderlecht overtuigd om voor de wedstrijd-en trainingsvelden een samenwerking op lange termijn te starten.

Bij het opleiden van jonge spelers tot profvoetballers is het aanleren van voetbaltechniek cruciaal. Dat kan alleen op velden in perfecte conditie. De kennis en ervaring van Desso inzake kunstgrastechnologie zal daarbij een belangrijke rol spelen. Ook General Manager Herman Van Holsbeeck onderstreept het belang van technisch hoogstaande wedstrijd-en trainingsfaciliteiten. "Dit is essentieel om onze ambities waar te maken. Het is cruciaal en dan ook onze grootste prioriteit dat er vanaf de jeugd in optimale omstandigheden kan getraind en gespeeld worden."

Om aan de toekomstige behoeften van sporters te beantwoorden, heeft Desso het 3F 'Fit For the Future' programma opgestart. Dit project steunt op een alliantie tussen Desso en toonaangevende kenniscentra, waaronder wetenschappers van de Universiteit van Gent. In dit kader zal Desso de spelerservaring met de velden gebruiken voor verdere ontwikkeling van kunstgras.
De start van de bouw wordt voorzien medio 2007, en zal in twee fasen afgerond worden. Desso installeert de velden in samenwerking met partner Sportscape.

Einde persbericht

Over Desso Sports Systems
Desso Sports Systems is Europees marktleider in sportvelden. Jaarlijks produceert het bedrijf 3 miljoen m² kunstgras voor ondermeer voetbal-, tennis-, hockey- en rugbyvelden. Ook het gepatenteerde versterkt natuurgrassysteem Desso GrassMaster is internationaal succesvol bij prof- en amateurvoetbalclubs. Onder meer Arsenal, Liverpool FC, Feyenoord, AZ Alkmaar, Lokomotiv Moskou en Rosenborg spelen op zo'n veld in hun stadion.

Desso Sports Systems heeft haar hoofdkantoor in Dendermonde en kantoren in heel Europa. De onderneming maakt deel uit van Desso. De 1000 Desso-werknemers zijn verantwoordelijk voor een jaaromzet van zo'n 200 miljoen ¤. Desso werd recent overgenomen door het Nederlandse NPM Capital.

Voor meer info:
RSC Anderlecht:
Pierre Desmet, Persverantwoordelijke
Tel 0475/ 361 553
pierre.desmet@rsca.be www.rsca.be

Desso Sports Systems:
Helga Webers, Verantwoordelijke communicatie
hwebers@desso.com
Tel 052/ 262 512
gsm 0474/ 994 250
www.dessosports.com

URL: http://www.rsca.be http://www.dessosports.com
Picture: (None)
Attachments: (None)

Link to Press Release - NL Link to Press Release - FR