Gemeente Delft

Delft kiest bredere benadering doelgroepen voor inburgering

Het college van B&W heeft doelgroepen benoemd, waar de gemeente zich in het kader van de Wet inburgering (WI) in eerste instantie op richt (in aanvulling op de Verordening Wet Inburgering). De gemeente Delft kiest voor een brede benadering van de doelgroepen, passend binnen het Delftse integratiebeleid.

De gemeente gaat de volgende groepen mensen inburgeringscursussen aanbieden: asielgerechtigde nieuw- en oudkomers, geestelijke dienaren, uitkeringsgerechtigden met een gemeentelijke uitkering en overige groepen. Onder overige groepen vallen: jongeren, ouders van kinderen die naar de basisschool gaan en inwoners van Poptahof. Er is een informatiepunt WI ingericht, waar burgers langs kunnen met vragen of kunnen bellen (Hooikade 30, telefoon 015 219 7960).

Op 1 januari 2007 is de Wet Inburgering in werking getreden. Deze wet geldt voor vreemdelingen (oud- en nieuwkomers) afkomstig uit landen buiten de Europese Unie. Er is aan de inburgeringsverplichting voldaan wanneer het inburgeringsexamen met succes is afgelegd. De gemeente Delft biedt, als eerste stap naar integratie, mensen cursussen aan die voorbereiden op het inburgeringsexamen. De gemeente doet dat niet alleen voor inburgeringsplichtigen voor wie zij dat moet doen (asielgerechtigde nieuwkomers, geestelijk bedienaren en mensen met een WWB-uitkering), maar ook voor inburgeringsplichtigen voor wie zij dat mag doen (jongeren, opvoeders en inwoners van de Poptahof).

Ook mensen die niet onder de wet vallen, maar wel een taalachterstand hebben, kunnen in aanmerking komen voor een cursus.

Mensen die belangstelling hebben voor een cursus kunnen zich melden bij het informatiepunt WI, Hooikade 30, telefoon 015 219 7960.



Gemeente Delft