NOVA

27-04-2007

Afghanistan
Korporaal Cor Strik is vandaag begraven. Precies een week geleden sneuvelde hij in Afghanistan. De eerste Nederlandse gevechtsdode in de oorlog tegen de Taliban. Strik liep op een geïmproviseerde mijn bij de plaats Sangin in de provincie Helmand. Hij was onderdeel van de zogenoemde Tijgercompagnie. In NOVA vanavond: verslaggever Tom Kleijn en cameraman Joris Hentenaar over Cor Strik en de tijgercompagnie.

Generaal pardon
Het was al afgesproken in het regeerakkoord, maar nu is het een feit: het generaal pardon voor uitgeprocedeerde asielzoekers die al langer dan zes jaar in Nederland zijn. Staatssecretaris Albayrak heeft met de gemeenten afspraken gemaakt. In NOVA de blijdschap en de kritiek en in de studio een gesprek met de staatssecretaris voor Vreemdelingenzaken, Nebahat Albayrak.

NOVA op de Noordpool
De opwarming van de aarde is voor de aarde geen enkel probleem. In het Noordpoolgebied was het miljoenen jaren geleden zo warm dat er een soort nijlpaarden leefden. Klimaatverandering is alleen voor de mensheid een probleem. NOVA doet vanaf Spitsbergen, boven de poolcirkel, verslag. Lees hier meer over NOVA op de Noordpool

Rostropovitsj
Mstislav Rostropovitsj, de beroemde Russische cellist, is vandaag overleden. In 1989 gaf hij met zijn cello een geïmproviseerd concert voor de Berlijnse Muur waarvan beelden de hele wereld overgingen. Ook trad hij op voor Koningin Beatrix bij haar zestigste verjaardag.

Presentatie: Twan Huys

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht