Ingezonden persbericht


Persbericht

UGS levert driemiljoenste Teamcenter-licentie in 2006

~ klanttevredenheid, behoud van klanten en schaalbaarheid genoemd als voornaamste redenen voor behalen mijlpaal ~

's-Hertogenbosch, 27 april 2007 - UGS, aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM), heeft tegen het eind van 2006 de driemiljoenste licentie van zijn Teamcenter® PLM-portfolio verkocht. Hiermee is Teamcenter de eerste oplossing in zijn soort die deze belangrijke mijlpaal gepasseerd is. Dit succes wordt toegeschreven aan de hoge klanttevredenheid en behoud van klanten, naast het unieke vermogen van Teamcenter om mee te groeien van een kleine afdelingsgerichte oplossing naar een bedrijfsbrede, wereldwijde implementatie.

Teamcenter is al een aantal jaar de meest gebruikte oplossing voor PLM. De oplossing bestaat uit een aantal geïntegreerde applicaties die diverse productiviteitsverhogende technologieën bieden, zoals 3D-visualisatie, samenwerking, supplier management en collaborative product data management (cPDM) - één van de snelst groeiende segmenten in de PLM-markt.

"Dit is een belangrijke mijlpaal voor UGS en voor de PLM-markt in het algemeen" zegt Ed Miller, directeur bij CIMdata. "Investeringen in product lifecycle management zijn de afgelopen jaren aanzienlijk toegenomen nu PLM steeds meer wordt erkend als een essentieel bedrijfsproces. Het succes van oplossingen als Teamcenter geeft aan dat het vertrouwen in PLM groeit wat resulteert in een toenemende vraag naar PLM-oplossingen. We feliciteren UGS met hun succes."

Weer een succesvol jaar
Nadat UGS met Teamcenter in 2005 de 'Technology of the Year Award' van het tijdschrift 'IndustryWeek' had gewonnen, volgde in 2006 weer een succesvol jaar. Naast de verkoop van de driemiljoenste licentie zijn er verschillende grote contracten in 2006 afgesloten en is Teamcenter verder uitgerold bij een aantal klanten als Lockheed Martin voor het F-35 Joint Strike Fighter-programma en bij Ford Motor Company voor 57 wereldwijde voertuigprogramma's. Boeing heeft Teamcenter geselecteerd als enterprise datamanagement-systeem. De Teamcenter Express-oplossing voor het midden- en kleinbedrijf (MKB) wordt nu in 26 landen gebruikt, sinds deze iets meer dan een jaar geleden is geïntroduceerd.

Daarnaast ontving Teamcenter de 'Technology Innovation Award 2006' van het tijdschrift Aviation Week & Space Technology. CIMdata wees UGS aan als PLM-marktleider en nummer één in de cPDM-markt. Tenslotte plaatste Gartner UGS als leider in zijn PLM Magic Quadrant.

"Door naar onze klanten te luisteren en oplossingen te bieden die tegemoet komen aan de behoeften van verschillende soorten bedrijven hebben we ons marktleiderschap kunnen behouden, dankzij een hoog niveau van klanttevredenheid en behoud van klanten" zegt Dave Shirk, executive vice president Global Marketing, UGS. "Voor het MKB en grote multinationals blijft Teamcenter de standaard voor de PLM-markt."

(412 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over UGS
UGS is een toonaangevende wereldwijde aanbieder van software en diensten voor product lifecycle management (PLM). Wereldwijd heeft het bedrijf 4,4 miljoen werkplekken en 47.000 klanten. De visie van UGS is het ondersteunen van al zijn klanten om oplossingen en diensten aan te dragen bij het opzetten van wereldwijde innovatienetwerken. Hierdoor kunnen deze bedrijven beter anticiperen op snelle veranderingen en uitdagingen binnen de huidige wereldeconomie.

Het hoofdkantoor bevindt zich in Plano, Texas, USA. Het Benelux-kantoor bevindt zich in 's-Hertogenbosch. Meer informatie over UGS kunt u vinden op de website: www.ugsplm.nl

Voor meer informatie over UGS kunt u contact opnemen met Simone Versleijen van UGS: Tel: + 31 (0)73 680 2500
E-mail: versleij@ugs.com

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met Jelle Zuidema van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: + 31 (0)40 235 4600
E-mail: jellez@lewispr.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com