Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Houten, 27 april 2007

CDA-delegatie bezoekt Vakwerk Houten

Op 27 april heeft een delegatie van CDA-leden uit Tweede Kamer, Europarlement, Provinciale Staten van Utrecht en gemeentelijke politiek, onder leiding van Mirjam Sterk een werkbezoek gebracht aan Vakwerk Houten. Dit werkbezoek stond volledig in het teken van de unieke samenwerking die de gemeente Houten en ROC Midden Nederland met elkaar zijn aangegaan. Vakwerk Houten streeft naar het effectief voorbereiden en plaatsen van mensen op een duurzame baan.

Binnen Vakwerk Houten worden alle opleidingsmogelijkheden, werkgeversrelaties en financieringsmogelijkheden binnen en buiten de onderwijs- en overheidswereld ingezet om uitkeringsgerechtigden aan een vaste baan te helpen. Een bijzonder project waarbij Vakwerk Houten uitgaat van de vraag vanuit de arbeidsmarkt. Vakwerk begint met de begeleiding van mensen met een bijstandsuitkering. De doelgroep van Vakwerk zal steeds uitgebreid worden. Denk daarbij aan inburgeraars, voortijdig schoolverlaters, WW'ers etc.

Daarnaast kunnen de werkgevers uit Houten en omgeving meedenken met het project en worden ze actief betrokken bij de ontwikkeling en begeleiding van de deelnemers. Ook de deelnemers worden zeer intensief begeleid. Tot een jaar nadat ze een vaste baan hebben gevonden worden ze blijvend gecoacht.

Vakwerk Houten werkt met korte lijnen. Zo is er een speciale bedrijvenportaal ingericht waar bedrijven hun vacatures kunnen plaatsen en de portfolio's van de deelnemers kunnen bekijken. Korte lijnen zijn er ook voor de uitkeringsgerechtigden. Nadat zij zich hebben ingeschreven wordt er direct een loopbaancoach toegewezen die tijdens het hele traject de contactpersoon voor de deelnemer blijft.

Vakwerk Houten zal op 23 mei aanstaande officieel worden geopend door de wethouder van Sociale Zaken, de heer W. de Jong.

Op de foto vlnr Tweede Kamerlid Mirjam Sterk, wethouder Wouter de Jong en afdelingshoofd Sociale Zaken Monique Thijssen van de gemeente Houten

(