Athlon Holding

Athlon Car Lease


Athlon start autoleaseactiviteiten in Polen

Schiphol Rijk, 26 april 2007

Athlon Car Lease International, onderdeel van De Lage Landen, zal in de tweede helft van 2007 autolease-activiteiten starten in Polen. Nadat begin 2006 met de overname van Business Renting de Spaanse markt werd betreden, wordt met deze eerste stap in Centraal Europa verder invulling gegeven aan de Europese strategie. De start zal plaatsvinden in nauwe samenwerking met de reeds bestaande vestiging van moederbedrijf De Lage Landen in Warschau. Naast full service (operationele) autolease wordt overwogen tevens financiële lease aan te bieden.

De omvang van de huidige leasemarkt is minder dan 100.000 voertuigen bij een totaal zakelijk wagenpark van ca. 800.000. Door zowel de groei van het zakelijk wagenpark als van het aandeel autoleasing daarin wordt een jaarlijkse groei van de leasemarkt van 20% en meer verwacht.

De onderneming zal onder leiding staan van Eric van Vliet (44), voorheen onder andere werkzaam in de automotive branche (waaronder autoleasing in Polen). Hij zal zijn voorbereidende werkzaamheden op 1 juni aanvangen.

© athlon holding 2006