Ingezonden persbericht


DOMINICK MUERMANS DOET SHAKEDOWN FORMULA MASTER OP MONZA

MONZA, 27 APRIL 2007 - Op het circuit van Monza (Italië) heeft Dominick Muermans gisteren en vandaag voor Ombra Racing de nieuwe Formula Master getest. De Nederlander en het team grepen de tweedaagse testsessie aan om een eerste goede impressie te krijgen van de hagelnieuwe formulewagen. Dit lukte prima, ondanks enkele technische problemen.

De International Formula Master wordt gepositioneerd als één van de hoogwaardige raceklassen die talenten moet afleveren voor de Formule 1. Al 26 bolides zijn verkocht en ook dankzij de grote media aandacht (Eurosport zendt het voor minimaal vijf jaar uit). De Formula Master rijdt in het voorprogramma van de WTCC (World Touring Car Championship) en beloofd een spectaculaire klasse te worden.

Doordat de auto's voor dit nieuwe kampioenschap niet op tijd klaar waren, kregen alle teams slechts één wagen ter beschikking. Na de shake down van Johnny Cecotto junior nam Muermans gisterenmiddag het stuurtje van zijn teamgenoot over. De 22-jarige rijder, die in de afgelopen maanden veel ervaring heeft opgedaan in de Champcar Atlantics in Amerika, reed totaal 34 ronden op het snelle circuit en zette zijn snelste tijd van 1:48.618 op de chrono's. Door problemen met de oliepomp en een elektronische sensor moest de Nederlander van de twintig aanwezige rijders genoegen nemen met de zeventiende plaats.

Ondanks de prima weersomstandigheden op het circuit van Monza, wist Muermans op vrijdagmorgen een dertigtal ronden af te leggen bij zijn Formula Master kennismakingstest voor het Italiaanse team uit Bergamo. Dezelfde kinderziektes die ook gisteren de kop opstaken tijdens de openingsdag van de tweedaagse testsessie zorgden ook vandaag voor enig oponthoud. Nadat de problemen met de oliepomp waren opgelost, werden de problemen met de sensor steeds groter. Door dit euvel haperde de motor van de gloednieuwe Formule S2000 steeds meer, waardoor de inwoner uit Maaseik zijn voorgenomen programma helaas niet volledig kon afwerken.

DOMINICK MUERMANS: "Het is goed om eindelijk in de Formula Master te rijden. Hij ziet er goed uit en heeft zeker potentieel. In deze fase is het logisch dat de wagen nog enkele kinderziektes kent. Gisteren werkte de oliepomp niet goed en vandaag hadden we veel problemen met de veiligheidsensor, waardoor de motor vooral in de bochten inhield. Hierdoor verloor ik best wat tracktime en hadden we geen tijd om ons meer met de set-up van de wagen bezig te houden om uiteindelijk een competitieve run te rijden. Waarschijnlijk zullen ze vanmiddag de kabelboom moeten vervangen. Verder verliep de samenwerking met het team en mijn engineer prima. Belangrijkste op dit moment is dat het team en ik nu wel een goed idee hebben over het gedrag en de mogelijkheden van deze nieuwe bolide. We zullen eerst de data gaan bestuderen en hopen binnenkort nog een keer te gaan testen, voordat het Formula Master seizoen in Valencia (19 en 20 mei aanstaande) gaat beginnen."

NIEUWS is afkomstig van Insight F1 Motorsport Report. Fotografie: Formula Master (www.formulamaster.net). Voor meer informatie of fotografisch materiaal verwijzen wij u graag naar Dominick Muermans's officiële website www.dmuermans.com of u kunt contact opnemen met Roelof Oosterhuis (TEL: +31 652 056 637, MAIL: roelof@insightf1.com).