Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Utrecht, 27-04-2007

MVO Nederland plaatst esdoorn op hoek Jacobstraat/Waterstraat

Utrecht steunt compensatie CO2 door het planten van bomen

Op vrijdag 27 april 2007 heeft MVO Nederland in aanwezigheid van wethouder Robert Giesberts van Openbare Ruimte een esdoorn geplant op de hoek van de Jacobstraat en de Waterstraat. Deze boom staat symbool voor het compensatieprogramma van MVO Nederland voor haar CO2-gebruik.

Wethouder Robert Giesberts van Openbare Ruimte steunt deze actie, die tevens symbool staat voor het belang dat Utrecht stelt in duurzaamheid. "We hebben in ons collegeprogramma expliciet maatregelen opgenomen voor zuinig energieverbruik en milieubeleid. Bovendien hebben we als ambitie gesteld om in 2030 een klimaatneutrale stad te zijn". Vorige week riep Utrecht zich uit tot Millennium Gemeente, wat inhoudt dat Utrecht zich actief inzet tegen armoede en voor duurzame ontwikkeling.

MVO Nederland, het kennis- en netwerkcentrum op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, heeft onlangs bekend gemaakt dat al haar CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door de aanplant van bomen in Maleisië en Oeganda. Door de aanplant van de esdoorn wil de stichting, die haar kantoor heeft aan de Waterstraat in Utrecht, hier de aandacht op vestigen. CO2 heeft zoals bekend negatieve effecten op het klimaat en de uitstoot hiervan wordt vooral veroorzaakt door energieverbruik en verkeer.

Naast de compensatie van de CO2-uitstoot voert MVO Nederland een actief beleid dat op duurzaamheid is gericht. Daar horen o.a. bij het reizen per trein, het gebruik van spaarlampen, dubbelzijdig printen, een biologische cateraar en nog meer activiteiten die op duurzaamheid zijn gericht. Activiteiten die steeds meer door andere organisaties en ook het bedrijfsleven worden uitgevoerd.

Bijschrift foto: Willem Lageweg (directeur van MVO Nederland) en Robert Giesberts (wethouder Openbare Ruimte) planten de esdoorn op de hoek van de Jacobstraat en de Waterstraat


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met MVO Nederland, Feia Tol, manager communicatie, tel. 030 2363322, f.tol@mvonederland.nl, of Erlijn Mulder, communicatieadviseur Gemeente Utrecht, tel. 030 286 1148, erlijn.mulder@utrecht.nl. De bijgevoegde foto is ook in hoge resolutie leverbaar.