Ingezonden persbericht


Persbericht Biesbosch.nu

Titel: 'Een kleine ritselende revolutie'.
'Ik draai een kleine ritselende revolutie af' schreef ooit de dichter Lucebert. Met de lancering van de nieuwe Biesbosch.nu website kan er zonder opsmuk gesteld worden dat Biesbosch.nu zijn eigen kleine revolutie afdraait.

Vanaf vandaag werkt www.biesbosch.nu onder een volledige, database gestuurde website en zijn de 1500 pagina's van de oude biesboschsite omgezet naar een nieuwe, moderne lay-out. Biesbosch.nu is gevestigd in Papendrecht en is ontstaan uit liefde voor de Biesbosch. Alfons van Bokhorst en Henk van de Graaf startten in 1998 met deze website die inmiddels is uitgegroeid tot een begrip in 'Biesboschland'.

De nieuwe website is volledig voorzien van fotowerk uit www.stockburo.nl waardoor er prachtig beeldmateriaal te zien is van gerenommeerde natuurfotografen. De foto's wijzigen per paginabezoek zodat de bezoeker telkens naar een 'nieuwe website' kijkt.

De grootste wijziging die in de nieuwe website is doorgevoerd is het aanbod van arrangementen die in samenwerking met organisaties en bedrijven zijn ontwikkeld. Vanaf vandaag is het ruime aanbod op de website te zien. In combinatie met een snelle directe (telefonische) boekingsservice kunnen er tegen zeer scherpe prijzen dagtochten of arrangementen worden geboekt in het bijzondere zoetwatergetijdengebied.

Dit is uniek voor de Biesbosch en misschien zelfs wel voor Nederland; een speciale boekingsservice voor één natuurgebied, tot stand gekomen door een intensieve samenwerking met diverse organisaties en bedrijven uit dat gebied.

Verder is het 'adviesformulier', waarmee er online een advies voor een dagje uit kan worden aangevraagd vernieuwd. Zowel bedrijven als particulieren kunnen hiermee gratis en vrijblijvend een 'advies op maat' aanvragen.

Naast de website geeft Biesbosch.nu een tweemaandelijks, gratis digitaal magazine uit met artikelen over natuur-, cultuur- en historieonderwerpen uit het rivierengebied in het algemeen en de Biesbosch in het bijzonder. Aangevuld met verhalen, columns, gedichten, strips, puzzels en prachtig fotowerk mag het zich inmiddels rekenen tot één van de meest spraakmakende digitale natuurtijdschriften van Nederland.

Biesbosch.nu houdt bij zijn activiteiten rekening met flora- en fauna wetgeving en staat in nauw contact met diverse natuurbeschermingsorganisaties. Ga eens kijken op de vernieuwde website van www.biesbosch.nu en vergeet u vooral niet aan te melden voor het prachtige gratis magazine.

Met vriendelijke groet,
Alfons van Bokhorst
Henk van de Graaf
www.biesbosch.nu
Tel: 078-615 39 45


---- --