Voorzitter GCV niet herkiesbaar


LEIDERDORP, 20070427 -- De voorzitter van het oprichtingsbestuur van de Genealogische Computer Vereniging, Ton te Meij, stelt zich niet meer verkiesbaar voor een nieuwe termijn. Drukke zakelijke bezigheden zijn daar debet aan. Met ingang van 1 april 2007 heeft hij zijn functie neergelegd. Ook bestuurslid Dick Brinkman (78) stelt zich niet meer verkiesbaar.

Het was vanaf de oprichting van de GCV begin 2006 al duidelijk dat het bestuur als een oprichtingsbestuur zou fungeren. "Dat heeft wat langer geduurd dan wij hadden verwacht, maar drukke bezigheden -ook in het buitenland- nopen mij tot deze stap", zegt Te Meij als toelichting.

De preases van de nieuwste computer genealogische vereniging in Nederland heeft een indrukwekkende staat van dienst. Sinds 1972 is hij lid van de NGV en werd in 1992 voorzitter van de afdeling Computergenealogie van die club.
Samen met een aantal gelijkgestemden richtte hij beging 2006 de GCV op. Te Meij -die door het bestuur is voorgedragen tot erelid van de GCV- blijft als adviseur aan het bestuur verbonden.

Dick Brinkman beschikt eveneens over een grote staat van dienst. Hij is van 1975 tot 2005 in de NGV en diverse afdelingen waaronder Amsterdam actief geweest. Hij wil het mede gezien zijn leeftijd wat rustiger aan gaan doen. Brinkman is voorgedragen tot lid van verdienste van de GCV.

De taken van te Meij worden voorlopig waargenomen door mr. Willem van Winterswijk die die functie zal combineren met het secretariaatschap.

Het secretariaat van de vereniging is gevestigd aan de Vronkenlaan 31, 2352 EK Leiderdorp, secretariaat@computergenealogie.org

www.computergenealogie.org





Ingezonden persbericht