Ingezonden persbericht

Datum
22 maart 2007
---

Kleivrijgave 't Ummeke
Voor het kinder-OLS

Donderdag 22 maart 2007 is in het provinciehuis te Maastricht de officiële kleivrijgave van het "Ummeke", de nieuwe wisseltroffee voor het kinder-OLS 2007 voor de provincies Limburg in België en Nederland geweest. De kinderen van beide scholen hebben ingestemd met het kleibeeld. Inmiddels is gestart met de rubber mallen, waarna het wasmodel uiterlijk 2 april a.s. bij de gieter het bronzen beeld te laten gieten.

Achtergrond
Sinds enige tijd is Pierre Habets in samenwerking met de basisschoolkinderen van De Bongerd in Nederweert en De Helibel uit het Belgische Sint Huibrechts-Lille het "Ummeke" aan het maken. Van ontwerp tot en met de oplevering zijn de kinderen van beide scholen betrokken bij dit Ummeke-project.

Het ontwerp is bedacht door Bianca Dewit van De Helibel; het gaat om een koningspaar dat het laatste "bölke" er af schiet. Bianca Dewit zelf en Loic Schreurs uit Nederweert-Eind hebben model gestaan voor het bronzen beeldje. Naast de basisschoolkinderen zijn ook zes jeugdleden van Sint Antonius betrokken bij de totstandkoming van 't Ummeke. Zij hebben zich bezig gehouden met het maken van het schaalmodel van de buks.

Op vrijdag 27 april a.s. wordt het "Ummeke" officieel onthuld. Deze onthulling vindt plaats op basisschool De Bongerd te Nederweert. Dit is ook de dag dat het beeldje officieel wordt overgedragen aan de OLS-federatie.



Ingezonden persbericht