Ingezonden persbericht

Heropening StadsGalerij

De StadsGalerij opent haar deuren op een nieuwe locatie!

Na ruim een jaar 'dakloos' te zijn geweest heeft de StadsGalerij een nieuw onderkomen gevonden bij de Artotheek aan de Zonnehof.

De StadsGalerij is begin 2002 ontstaan uit de samenwerking van de Staalkaart Amersfoortse Kunstenaars en De Observant.
Tot de zomer van 2005 was de Observant de vaste plek voor de exposities van de StadsGalerij. Een koerswijziging in het beheer van de Observant maakte de StadsGalerij dakloos.
Een lange zoektocht naar een geschikte nieuwe locatie resulteerde in het nieuwe onderkomen bij de Artotheek aan de Zonnehof.

In het nieuwe onderkomen bij de Artotheek krijgen de Amersfoortse kunstenaars weer een vaste expositieruimte met de mogelijkheid om hun werk aan een breed publiek te laten zien. Met exposities, workshops, performances en korte manifestaties biedt de StadsGalerij kunstenaars de mogelijkheid andere kunstenaars te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren. Ruimte voor het experiment, de wisselwerking en confrontatie tussen verschillende disciplines en -uiteraard- met het publiek vormen daarbij de leidraad.

Naast de vaste plek aan de Zonnehof gaat de Stadsgalerij ook initiatieven ontplooien om lege panden in de binnenstad te gebruiken voor presentaties en wisselende projecten.
Ook zijn er ideeën om een zogeheten StadsSafari te ontwikkelen, een multiculturele 'ontdekkingstocht' door Amersfoort.

Met de bijzondere expositie van Jelle de Bruijn: 'Een combinatie van factoren' opent de Stadsgalerij opnieuw haar deuren, op 27 april, 16.00 uur, Zonnehof 4a.
De expositie wordt geopend door Arriën Kruijt, de Amersfoortse wethouder van cultuur.

U bent van harte welkom. De uitnodiging treft u als attachment aan.