Gemeente Rotterdam

Wolfert van Borselenpenning voor Co Eger

Op donderdag 26 april ontving Co (Jacobus) Eger de Wolfert van Borselenpenning uit handen van wethouder Jeannette Baljeu. De uitreiking werd verricht tijdens een deelraadsvergadering van de deelgemeente Overschie.

De heer Eger is vanaf het ontstaan van de deelgemeente Overschie actief geweest. Hij is meer dan 25 jaar, waarvan ruim 12 jaar als lid van het dagelijks bestuur, betrokken geweest bij de deelgemeente. Daarnaast is Co Eger meer dan 25 jaar voorzitter geweest van het Comité Werknemers Zestienhoven om de werkgelegenheid van de luchthaven te behouden.

Co Eger staat bekend als een buitengewoon innemend mens met veel gevoel voor de bewoners. Door velen wordt hij gezien als de 'burgervader van Overschie'. De deelraad nam tijdens de deelraadsvergadering afscheid van de heer Eger.

Wolfert van Borselenpenning
De Wolfert van Borselenpenning wordt sinds 1967 uitgereikt aan personen die in een leidinggevende functie in verschillende terreinen activiteiten hebben ontplooid ten behoeve van de Rotterdamse samenleving. De penning is genoemd naar de stichter van de stad, de edelman Wolfert van Borselen.

Bron: Bestuursdienst Rotterdam, 26-04-2007