Informatiebericht over Tom Coronel in WTCC races op Zandvoort

Informatiebericht

TOM CORONEL KLAAR VOOR NEDERLANDS WTCC RACEWEEKEND

Over precies een week start op Circuit Park Zandvoort de tweede ronde van het Wereldkampioenschap voor Toerwagens 2007 (oftewel het FIA World Touring Car Championship kortweg: FIA WTCC 2007). De 35-jarige Tom Coronel start daar met zijn oranje-zwarte Leon van SEAT Holland. Na zijn sterke resultaten tijdens de eerste races in het Braziliaanse Curtiba, heeft de Nederlander alle vertrouwen in een goed resultaat op zondag 6 mei. De dag waarop een dubbele race met ieder twaalf ronden op het Noordhollandse duinencircuit plaatsvindt.

"Van iedereen die meedoet heb ik verreweg de meeste ronden op Zandvoort liggen. Het is mijn thuiscircuit en dat schept een verplichting", opent Coronel zijn verhaal. "Aan de andere kant weet ik ook dat meerdere factoren een rol spelen. Denk maar eens aan het weer. Mocht het komend weekend bijvoorbeeld net voor de race flink gaan regenen zijn de kansen op een podiumplaats vele malen groter, dan wanneer het zo mooi blijft als nu. Maar uit de tijd dat ik hier de Masters of Formule 3 won weet ik dat het rijden voor eigen publiek zeker een extra stimulans geeft. In de eerste race zal veel afhangen van de trainingen. Gaat dat lekker en sta je redelijk vooraan kun je ver komen. De start van de tweede race wordt ook dit jaar bepaald door de uitslag van de eerste, waarbij de eerste acht finish-ers in omgekeerde volgorde aan de tweede race beginnen. Wanneer je dan dus als achtste eindigt, sta je in de tweede race eerste en kun je vanaf de start vooraan meevechten. Mijn doel is om tenminste een keer op het podium te komen, maar in tegenstelling tot vorig jaar strijd ik nu niet meer mee in de Independents Trophy voor privérijders. Na het behalen van de titel in 2006 was dat niet meer mogelijk en moet ik mij met de sterksten in het veld meten. Iets waar ik zeker geen moeite mee heb, want ik rijd dan wel niet in een echte fabrieksauto, maar mijn Leon ingezet door het Britse GR Asia is technisch vrijwel gelijk aan de fabrieks-SEATS. In Brazilië ging het veelbelovend met een klassering als tweede en een keer als derde SEAT!."

Tom Coronel hoopt op een grote publieke belangstelling. "Het FIA WTCC is een wereldkampioenschap waarin twee races van ieder twaalf ronden de uitslagen bepalen. Je moet er dus vanaf het eerste moment bijzitten, ongeacht of de race met een rollende of een staande start begint. Het zijn races waarin je nooit mag verslappen en iedere mogelijkheid om naar voren te komen ook direct moet benutten. Dan gaat er ook wel eens iets mis, wanneer het net niet helemaal past. Maar wees eerlijk dat is toch ook iets waar het publiek voor komt. Er gebeurt iedere ronde wel wat en dat maakt deze races ook zo spannend, niet alleen voor het publiek maar zeker ook voor de rijders. "

De kaartverkoop voor het FIA WTCC is inmiddels op volle gang en kunnen via Ticketbox besteld worden. De prijzen variëren van 10 tot 50 euro. De auto's komen vrijdag voor het eerst op de baan, zaterdag zijn er de trainingen en voor zondag staan de races gepland.

De sponsors die de deelname van Tom Coronel aan het FIA WTCC mogelijk maken zijn: SEAT importeur Pon Car, McGregor, ATP The Advanced Travel Partner, Auto Trader, TW Steel horloges, Wielengids.nl, Vakantiegoed.nl en Hertz.
===============