Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Vier Koninklijke Onderscheidingen (persbericht 034 - 25 april 2007)

Vrijdag 27 april 2007 reikt loco-burgemeester de heer R.E. Stäbler vier Koninklijke onderscheidingen uit in het kader van de Algemene Gelegenheid 2007.

De dames N.W. de Boer-Feitsma, A.M.E. Boekholt-van Heugten en M.R. van der Veen-Weistra en de heer K. Klok zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.


1. Mevrouw N.W. de Boer-Feitsma (69) ontplooide en ontplooit sedert 1987 onder andere diverse (bestuurlijke) activiteiten voor de plaatselijke samenleving op het terrein van cultuur (Comité Open Monumentendag), kunst (Nico Bulder Stichting), geschiedenis (Histori­ sche Vereniging) en ten behoeve van de Stichting Bijzondere Begraafplaatsen en de Nederlandse Hervormde Kerk. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van haar activiteiten kan mevrouw De Boer worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen".


2. Mevrouw A.M.E. Boekholt-van Heugten (59) ontplooide en ontplooit sedert 1981 diverse (bestuurlijke) activiteiten voor de plaatselijke samenleving op het terrein van een dameskoor (Internos), cultuur (VVV), de Rooms Katholieke kerk en ten behoeve van een wijk­ vereniging (Kalkwijksterlint). Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van haar activiteiten, met als zwaartepunt haar inzet voor een dameskoor, kan mevrouw Boekholt worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen" en/of "iemand die anderen heeft gestimuleerd".


3. Mevrouw M.R. van der Veen-Weistra (59) ontplooide en ontplooit sedert 1973 met een kleine onderbreking (1983-1986) diverse (bestuur­ lijke) activiteiten voor de samenleving op plaatselijk, regionaal en provinciaal niveau op het terrein van de jeugd (Peuterspeelzaal Vier min), welzijn (Buurtvereniging Woldwijck, Humanitas en Dierenbescherming), kunst (Amateur beeldende kunstenaarsvereniging Arista) en ten behoeve van een kinderboerderij. Gelet op de aard, duur, uitstraling en betekenis van haar activiteiten, met als zwaarte­ punt haar inzet voor een kinderboerderij, kan mevrouw Van der Veen worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen".


4. De heer K. Klok (70) ontplooide en ontplooit sedert 1954 diverse (bestuurlijke) activiteiten voor de samenleving op plaatselijk, regionaal, provinciaal en landelijk niveau op onder meer het terrein van hulpverlening (EHBO en zorgverzekeraar VGNN/Noorderkruis), ouderen (Ouderenraad, ANBO en Organisatie Samen­ werkende Ouderenbonden), volkshuisvesting (Volksbelang Wonen en Welzijn en Woonkoepel), onderwijs (Christelijke Basisschool `De Regenboog'), welzijn (Stichting Prisma en Vrijwilligers Panel) en sport (Oost Groninger Rijwielvierdaagse). Gelet op de aard, duur, uit­ straling en betekenis van zijn activiteiten, met als zwaartepunt zijn inzet voor (ouderen)welzijn en zorg, kan de heer Klok worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de sa­ menleving heeft ingespannen".