Zieke kinderen verdienen het `grootste cadeau'


Kinderoncologisch Centrum Nijmegen opgevrolijkt door Lelieveldt Aannemersbedrijf

NIJMEGEN, 20070419 -- Lelieveldt Aannemersbedrijf overhandigt op vrijdagmiddag 27 april 2007 een bijzonder cadeau aan het Kinderoncologisch Centrum Nijmegen (KOC). Het KOC is de afdeling Kinderhemato-oncologie van het UMC St. Radboud, waar jaarlijks bij ongeveer 110 kinderen de diagnose kanker gesteld

De afdeling Kinderhemato-oncologie is dus geen prettige plek om te vertoeven als je nog kind bent. Lelieveldt Aannemersbedrijf wil daarom proberen de patiëntjes en hun ouders op te vrolijken. De hele Polikliniek voor Kinderen & Jeugdigen en de verpleegafdeling waar de jonge oncologiepatiënten vertoeven, worden opgesierd met gekleurde houten panelen waar de kinderen zelfgemaakte schilderijen met trots kunnen tentoonstellen.

Het idee ontstond uit het voornemen om samen met Ford dealer Terwindt & Hekking een wereldrecord te halen met het grootste cadeau aller tijden. Daar verder over nadenkend concludeerde Chris Lelieveldt echter snel dat het grootst denkbare cadeau niet gaat over omvang. Wie je er blij mee maakt, dat telt. Het KOC en de patiëntjes verdienen dit geschenk als geen ander. De energie voor het halen van een wereldrecord wordt nu gestoken in het maken van elf vrolijke schilderijpanelen. Terwindt & Hekking sponsort een gedeelte mee.

De onthulling van de eerste panelen geschiedt op vrijdag 27 april 2007. De eerste schilderijen van de `jonge kunstenaars' worden vanaf dan tentoongesteld. Hoofd kindergeneeskunde prof. dr. Ronald de Groot zal namens het KOC een dankwoord uitspreken. Vlak voor deze onthulling zullen de werknemers van Lelieveldt Aannemersbedrijf in Ford Transit bedrijfswagens in feestelijke colonne stapels schilderpanelen aanvoeren naar de Polikliniek voor Kinderen & Jeugdigen.

Programma op vrijdag 27 april 2007 (goede fotomomenten):
13.30 uur - Start colonne met stellages vanaf De Vlotkampweg 24, Nijmegen
14.15 uur - Aankomst colonne bij UMC St. Radboud
14.30 uur - Onthulling eerste stellages op Polikliniek voor Kinderen & Jeugdigen
14.40 uur - Dankwoord door prof. dr. Ronald de Groot
14.45 uur - Einde programma

Ieder die het KOC wilt steunen, kan via www.vriendenkocnijmegen.nl een donatie doen. Elke gift, groot of klein, is welkom.





Ingezonden persbericht