Gemeente Aalburg


Nieuwe klassieker in Aalburg met ambitie
wielrennen.jpg

De gemeente Aalburg zal op 28 april als kloppend hart gaan fungeren van een nieuwe wielerklassieker voor Elite Dames en amateurs A.

De stichting die in samenwerking van Team Brabant 2000 de wedstrijd gaat organiseren heeft als doelstelling om een kwalitatief hoogstaande wedstrijd te gaan organiseren die binnen enkele jaren kan worden opgenomen in de topcompetitie voor dames.

De gemeente Aalburg werkt heel graag mee aan het initiatief en zal ook op organisatorisch vlak een belangrijke rol gaan vervullen. Het initiatief voor de nieuwe klassieker die als nam zal krijgen DSB 7 dorpenomloop van Aalburg kwam mede tot stand door de successen van de plaatselijke coryfeeën.

De grootste bekendheid is Marianne Vos die het afgelopen seizoen bijna alles won wat er te winnen was. Marianne woont in Babyloniënbroek het kleinste dorpje binnen de gemeente Aalburg. Daarnaast komt ook de nationale kampioen bij de amateurs A van het afgelopen seizoen Gijsbert Nieuwkoop uit Wijk en Aalburg. Maar ook veelvuldig mountainbike kampioen Elsbeth Vink is geboren en getogen in dit dorp langs de Maas, en of het toevallig is of niet zij ging haar plaatsgenoot Marianne Vos voor als wereldkampioene op de weg.

Geen wonder dus dat Aalburg iets heeft met de wielersport en daar willen ze graag iets mee doen. In het programma staat dat de amateurs A 's-morgens om 10.00 uur beginnen aan hun wedstrijd over ruim 90 kilometer. De dames komen vervolgens om 14.30 uur aan bod voor hun wedstrijd over ruim 120 kilometer. Het programma zal ter plaatse worden opgevuld met jeugdwedstrijden. De start en finish is in één van de mooiste straten van Wijk en Aalburg, de Bergstraat gelegen in het centrum van de gemeente. De organisatie heeft bovendien het geluk dat Multifunctioneel Centrum d'Alburcht op een steenworp ligt van start/finish. In dit centrum zullen alle faciliteiten gehuisvest worden.

Verdere informatie over de DSB 7 dorpenomloop van Aalburg kan verkregen worden via de gemeente Aalburg info@aalburg.nl of via aalburgnieuw@planet.nl