Ingezonden persbericht


Opening Tentoonstelling: Freedom of Colors

Zaterdag 28 april. Pakhuis de Zwijger 14:00 tot 17:00 Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 181, 1019 HC Amsterdam oegang: gratis

Op zaterdagmiddag 28 april opent "Shahrzad news" de tentoonstelling Freedom of Colors in Pakhuis de Zwijger Amsterdam. De tentoonstelling, die tot stand is gekomen in samenwerking met Amnesty International, toont het werk van de Iraanse kunstenares Delara Darabi.

De 20-jarige Delara Darabi werd drie jaar geleden verdacht van moord op haar neef. Daarop veroordeelde de religieuze rechtbank van de stad Rasht haar tot de doodstraf. Ondanks haar herhaaldelijke ontkenning werd het vonnis van de rechtbank overgenomen door het Hooggerechtshof. Derabi verblijft momenteel in de gevangenis in afwachting van de uitvoering van het doodsvonnis.

Vorig jaar stelde haar familie haar schilderijen beschikbaar aan de Golestan galerie in Teheran. De schilderijen werden tentoongesteld onder de titel "Freedom of Colors" . Reproducties van deze schilderijen zijn tot 28 april te zien in Pakhuis de Zwijger. De tentoonstelling toont zowel werk voor als tijdens haar gevangenschap in Iran.

Met het exposeren van het werk van Delara Derabi willen "Shahrzad News" en Amnesty International de aandacht vestigen op de ongelijke rechten van vrouwen in Iran en op de executies van minderjarigen. Iran is het enige land ter wereld dat minderjarigen executeert. De middag staat in het teken van vrijheid van meningsuiting. Aan het woord komen onder meer Mina Sadaadi (Shahrzad News), Amal van Hees (Amnesty International) en Herman Divendal (Coördinator AIDA)

Voertaal Nederlands
Pakhuis de Zwijger ,Piet Heinkade 181 1019 HC Amsterdam Toegang Gratis

Pakhuis de Zwijger is op 10 minuten loopafstand van Centraal station.

-------------------