Ingezonden persbericht


Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek in CNN's Art of Life

Ontwerper uit Geldrop maakt unieke meubels van sloopmateriaal

Het maandelijks CNN lifestyle programma 'Art of Life' heeft deze keer als thema "Consumptie met een geweten". Art of Life gaat op zoek naar manieren om op een verantwoorde wijze te consumeren. Door het maken van bewuste keuzes kun je kleding, auto's, meubelen en zelfs concertkaartjes kopen die een positieve invloed hebben op mens, gemeenschap en omgeving.

Hergebruik voor eigentijdse meubelen: Piet Hein Eek Art of Life gaat op bezoek bij de Nederlandse meubelontwerper Piet Hein Eek, die sloopmateriaal gebruikt om luxueuze, eigentijdse creaties te ontwikkelen. Piet Hein Eek woont in Geldrop. Daar toont hij Art of Life hoe hij van waardeloos materiaal unieke meubels maakt. Voor Piet Hein bestaat er geen afval, hij ziet de verborgen schoonheid van het afgedankte materiaal.

Verder deze keer in Art of Life:


- Carlos Miele, een kledingontwerper die werkt met COOPA-ROCA, een ideëel coöperatief dat vrouwelijke inwoners van Rocinha, een sloppenwijk van Rio de Janeiro, de mogelijkheid biedt om hun ambachtelijke vaardigheden voor productie in te zetten.


- Lexus
Art of Life's Monita kruipt achter het stuur van 's werelds eerste luxe hybride auto, de Lexus Hybride.


- Liefdadigheidsconcert
Voor het zevende jaar organiseert Roger Daltrey van The Who een liefdadigheidsconcert waarvan de opbrengsten gaan naar de bouw van speciale units in ziekenhuizen voor tieners die lijden aan kanker. Monita bezoekt met Roger Daltrey een van de units die met de opbrengsten is gefinancierd.

Art of Life

Art of Life is een maandelijkse life style show, die elke vierde zaterdag van de maand wordt uitgezonden. Iedere aflevering wordt de kijker meegenomen naar de meest exclusieve en opwindende locaties ter wereld, en daarnaast biedt het programma inzicht in de industrie achter de luxueuze vrijetijdsbesteding. 'Art of Life' bekijkt het vakmanschap, de schoonheid en de kwaliteit van duurzame luxe.

Art of Life: Consumption with a Conscience wordt uitgezonden op:

Zaterdag 28 april om 19.30 uur

Zondag 29 april: 15.30 uur en 20.30 uur

Maandag 30 april; 15.30 uur en 19.30 uur


---

Noot voor de redactie (