Ingezonden persbericht


Dino-Days in Omniversum en Museon

Leuk dagje uit in de meivakantie.

Omniversum en Museon organiseren in de meivakantie (28 april t/m 6 mei 2007) de Dino-Days. Aanleiding voor deze themaweek is de nieuwste Omniversumfilm: Dinosaurs Alive. In de vaste opstelling van de tentoonstelling 'Jouw Wereld Mijn Wereld' van het Museon bevindt zich een Allosaurus, die zeker de moeite waard is te bezoeken. Want eerst de film zien en het daarna met eigen ogen aanschouwen, maakt de beleving wel heel groot.

Tijdens de Dino-Days zijn er diverse activiteiten. In Omniversum krijgen alle kinderen die de film bezoeken een mooi boekje met dinosaurusinformatie, een puzzeltje en een quiz. Ook zijn er leuke kleurplaten die de kinderen in Omniversum kunnen inkleuren. Bovendien zijn er in de foyer tevens een paar tentoonstellingsonderdelen van de succesvolle expositie uit de Kunsthal over Dinosaurussen te vinden. De film is in de meivakantie dagelijks om 13.00 16.00, 19.00 en 22.00 uur te zien.

Het Museon heeft naast de Allosaurus een speciaal programma tijdens de Dino-Days. Kinderen kunnen op 27 april om 13.00 uur en op 4 mei om 14.30 uur opgravingen doen in een echte paleontologen opgraafplaats. Daar kunnen zij zoeken naar dino-drollen, maagstenen, eischalen en botten. Deze activiteit is bij de entreeprijs inbegrepen en kinderen kunnen zich bij de kassa van Museon aanmelden. Alle kinderen krijgen na afloop een mooie dinosaurusflyer mee.

Speciale combinatiekaarten voor Omniversum en Museon zijn aan de kassa van Omniversum te koop. Volwassenen betalen ¤15,00 en kinderen (t/m 11 jaar) ¤10,50. Er zijn ook speciale gezins- en groepstarieven.

Omniversum
Pres. Kennedylaan 5
2517 JK Den Haag
www.omniversum.nl
Tel. Voor reserveringen en informatie: 0900 - 666 48 37 (¤0,35 p.m.)



Ingezonden persbericht