Ingezonden persbericht


Persbericht
23 april 2007

Tien dagen anders reizen op de Hoekse Lijn

ProRail werkt aan het spoor tussen Hoek van Holland en Maassluis

Bus in plaats van treinen

Hoek van Holland moeilijk bereikbaar voor strandgangers

In de periode van vrijdag 28 april (na 23.30 uur) tot en met zondag 7 mei werkt ProRail aan het spoor tussen Hoek van Holland en Maassluis. NS laat op dit traject bussen rijden. Treinreizigers met bestemming Hoek van Holland moeten er rekening mee houden dat het strand vooral in de weekenden moeilijk bereikbaar zal zijn.
De werkzaamheden
In opdracht van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat verricht ProRail in de genoemde periode zowel 's nachts als overdag een groot aantal uiteenlopende werkzaamheden. Deze houden in: vernieuwen van spoorstaven, dwarsliggers en stenen ballastbed vernieuwen van een aantal overwegen

De vernieuwingswerkzaamheden vinden plaats op een traject van in totaal 7oe kilometer lengte. Omdat er gebruik wordt gemaakt van zwaar materieel zullen de werkzaamheden met de nodige geluidsoverlast gepaard gaan.

Gevolgen voor de treinreizigers
Tijdens de werkzaamheden kan NS geen treinen rijden tussen Hoek van Holland Strand, Hoek van Holland Haven, Maassluis West en Maassluis. Reizigers op het genoemde traject kunnen, op vertoon van een geldig NS-vervoerbewijs, gebruik maken van NS-bussen. Daarbij moeten ze rekening houden met een extra reistijd van een kwartier tot een half uur.

NS adviseert klanten die in de periode van de werkzaamheden van plan zijn om met de trein richting strand te reizen om voor alternatief vervoer te kiezen. Gezien de weersverwachting is de kans groot dat de ingezette bussen, met name in het weekend, vast komen te zitten in de extra verkeersdrukte op de Maasdijk.

Informatie voor treinreizigers
Treinreizigers op de Hoekse Lijn worden op de hoogte gebracht via affiches en omroepberichten. Voor nadere informatie kunnen zij terecht op www.ns.nl, waar ook de folder `Werk aan het spoor' te downloaden is. Deze is ook verkrijgbaar aan de Servicebalies.