Gemeente Ede

Nummer 074 / Ede, 23 april 2007

Ede-Centrum in teken van Ede Oké; als jij dat wilt! Rappers presenteren Ede Oké-lied

Het centrum van Ede staat zaterdag 28 april 2007 in het teken van Ede Oké; als jij dat wilt! Diverse acts vragen aandacht voor deze publiekscampagne van de gemeente. De rap Ede Oké, van twee Edese rappers, beleeft op een podium nabij het Oude Kerkplein zijn première. Burgemeester R.C. Robbertsen opent het spektakel om 14.00 uur.

Met Ede Oké; als jij dat wilt! stimuleert de gemeente ontmoeting, betrokkenheid en saamhorigheid. De gemeente daagt inwoners uit in actie te komen. Wat doe jij voor je buurt? Voor je sportclub? Voor je kroeg? Voor je klas? Zet jij je in voor je wijk, dorp of stad? De gemeente gaat op zoek naar nieuwe invalshoeken en verrassende ideeën. Niet de grootschaligheid, de uitstraling of het bereik van acties die mensen, verenigingen of clubs uitvoeren is het belangrijkste, maar juist het initiatief, het idee.

www.edeoke.nl
Een belangrijke rol is weggelegd voor de website www.edeoke.nl. Dit wordt een ontmoetingsplaats voor iedereen die wil meedoen, meelezen of ideeën kwijt wil. Alle projecten/activiteiten komen met omschrijving en een foto op de website te staan. Hier moet een inspirerende werking van uitgaan.

Programma zaterdag
Om 14.00 uur opent burgemeester R.C. Robbertsen het evenement op het podium nabij het Oude Kerkplein. Daarna brengen twee Edese rappers hun Ede Oké-rap voor het voetlicht.
Een jazzband, een zanggroep, een mobiele act en enkele opvallende acrobaten vragen in de winkelstraten aandacht voor Ede Oké; als jij dat wilt en delen folders uit. Kinderen kunnen bij het podium meedoen met een doorlopende workshop, waarbij ze boodschappentassen maken met daarop het Ede Oké-logo.

Wall of Fame
Bij het podium komt een grote muur te staan, waarop voorbijgangers kunnen schrijven wat zij doen voor anderen of voor hun omgeving. Deze variant op de Wall of Fame zal laten zien hoe actief veel mensen al zijn. De leukste drie voorbeelden krijgen een telefoontje en rond 18.00 dezelfde avond een taart thuisbezorgd.

---

Nadere informatie bij: Afdeling Communicatie, Henk Faas, communicatie adviseur burgemeester, (0318) 68 01 38.